Groenewegen se vrača predčasno, videli ga bomo že na Dirki po Italiji

Dylanu Groenewegenu se prepoved dirkanja izteče 7. maja, le dan kasneje pa ga bomo že lahko videli na štartu Dirke po Italiji. Nizozemec je povratek sprva načrtoval na Dirki po Madžarski, a je ekipa sklenila, da je že pripravljen na ponovne boje v karavani.

Devet mesecev in en dan po nesreči na prvi etapi Dirke po Poljski se bo Dylan Groenewegen (Jumbo-Visma) vrnil k tekmovanju. Nizozemski šprinter bo eden redkih hitrih kolesarjev v nizozemski zasedbi, ki bo v podrejena lovu na zmago Georga Bennetta.

Groenewegen bo zapolnil mesto, ki se je izpraznilo po odpovedi nastopa Chrisa Harperja. Avstralec je letos na začetku sezone nastopal zelo dobro in si prislužil mesto na Dirki po Italiji, a v zadnjem času ima zdravstvene težave z očmi, ki jih očitno ne bo uspel rešiti do začetka italijanskega kroga.

»Odločili smo se, da mesto namenimo Dylanu. Je eden izmed naših vodij, a zaradi prepovedi že dolgo ni dirkal. Sestavili smo mu koledar, ki bi mu omogočil povratek v senci. A zaradi koronavirusa je že bila odpovedana Dirka po Norveški, prav tako pa ne vemo, ali bodo ostale dirke izpeljane. Z novim načrtom se zatekamo k večji zanesljivosti, saj je po devetih mesecih brez dirkanja naš namen, da Dylana vrnemo na tekmovanja,« je povedal športni direktor Merijn Zeeman.

Na Dirki po Italiji bo Groenewegen nastopil prvič. (vir: twitter)

Nizozemski šprinter je že vse od povzročitve nesreče ujet med dvema ognjema. Na eni strani prejema sporočila podpore, na drugi pa je deležen številnih kritik. Zaveda se, da podobne odzive lahko pričakuje tudi ob povratku na dirke.

»Prejel sem veliko srčnih sporočil, a v zakup moram vzeti tudi negativne odzive ob mojem povratku. To se lahko zgodi. S Fabiem (Jakobsenom, op. p.) sem govoril, preden je odšel v Turčijo in lepo je bilo videti, kako dobro je nastopal tam. Tudi sam se zelo veselim ponovnega dirkanja in vesel sem, da se lahko vrnem na tako lepi dirki, kot je Giro.«  

V Italiji bo poleg Groenewegena v šprintih sodeloval še David Dekker, preostala šesterica pa se bo osredotočila na skupni seštevek. Tam bo visoko uvrstitev lovil George Bennett, v pomoč pa mu bodo Eduardo Affini, Koen Bouwman, Tobias Foss, Paul Mertens in Jos van Emden.

Prejšnji članekPeter Sagan zmagal etapo, Tratnik skupno ostaja šesti
Naslednji članekColbrelli do prve zmage v sezoni, Dennis ostaja v vodstvu