Ganna zopet brez konkurence, Tratnik na 10. mestu

Filippo Ganna je znova dokazal, da mu v vožnji na čas ni para. Italijan je pometel s konkurenco in slavil še tretjič na letošnji Dirki po Italiji. S progo je odlično opravil tudi Jan Tratnik, ki je končal na 10. mestu.

Ineos ima v svojih vrstah številne izjemne kronometriste, kar trije izmed njih pa trenutno nastopajo v Italiji. Ganni se je na zmagovalnem odru danes pridružil Rohan Dennis, ki je zasedel drugo mesto, v deseterici pa je končal še Jonathan Castroviejo. Španec je bil osmi.

Filippo Ganna je z današnjo etapo opravil 26 sekund hitreje od Dennisa, na tretjem mestu pa je Brandon McNulty zaostal že več kot minuto (1:09).

V kronometrih navadno blesti tudi naš Jan Tratnik, ki je danes zopet upal na visoko uvrstitev. Na otvoritveni vožnji na čas v prvi etapi je končal na 11. mestu, danes pa je uvrstitev še nekoliko popravil. Končal je na desetem mestu.

Poleg boja za etapno zmago se je danes odvijal tudi napet boj med favoriti za skupno zmago. Joao Almeida, ki je že na prvi etapi nastopil dobro, je upal, da bo prednost v skupnem seštevku uspel zadržati. Portugalcu je to uspelo, še več, z današnjim nastopom je razdaljo do najbližjih konkurentov še povečal.

Almeida je etapo končal na šestem mestu. Njegov glavni konkurent Wilco Kelderman je prav tako nastopil dobro, končal je kot deveti s šestnajst sekund slabšim časom. Pello Bilbao, ki je bil pred etapo na tretjem mestu, je danes zadržal mesto na stopničkah, a proti vodilnemu izgubil kar nekaj časa. Španec je v cilj prišel minuto in 22 sekund za Portugalcem.

Zelo slabo je nastopil Vincenzo Nibali. Italijan je zaostal še sekundo več kot Bilbao in si tako že skoraj povsem zaprl vrata do končne zmage. »Morski pes« si je v dveh tednih dirkanja pridelal že 2:30 zaostanka.

Po današnji etapi se, poleg Ganne, najbolj smeje McNultyju. Američan je z odličnim nastopom storil velik korak h končnemu uspehu. Izstrelil se je namreč na četrto mesto v skupnem seštevku. Za stopničkami zaostaja le 12 sekund.

Prejšnji članekMatthews po odhodu z Gira testiran še dvakrat, obakrat negativen
Naslednji članekPred kolesarji še zadnji spomenik sezone – Dirka po Flandriji