Filippo Ganna pobegnil do etapne zmage

Na dirki Etoile de Bresseges smo še drugi dan zapored videli uspešen pobeg, tokrat je bil v glavni vlogi Filippo Ganna. Italijan je v zadnjih kilometrih pokazal svoj kronometrski talent in uspel za seboj zadržati »podivjano« glavnino.

Najbolj razgibana etapa letošnje izvedbe dirke je že pred samim štartom nakazovala, da se bodo danes ponujale možnosti za napade od daleč. Že zgodaj se je izoblikovala peterica kolesarjev, ki je danes poskušala svojo srečo. Med njimi je bil tudi Filippo Ganna, ki je veljal za najmočnejšega v ubežni skupinici.

Glavnina v ozadju, v kateri je bil tudi vodilni kolesar na dirki Tim Wellens, se z ubežniki ni obremenjevala. Člani Lotto Soudala so narekovali dovolj oster tempo, da vodstvo v skupnem seštevku ni bilo ogroženo, resnih ambicij za lov na čelo dirke pa niso kazali.

A bolj kot se je etapa bližala koncu, višje hitrosti so beležili kolesarji v glavnini. Prednost se je začela topiti vse hitreje in 10 kilometrov do cilja je izgledalo, da bodo ubežniki ujeti brez večjih težav. Prav tedaj pa je odločilno potezo storil Ganna, ki je preživele ubežnike napadel 8 kilometrov do cilja in si privozil udobno prednost.

Zadnje kilometre je Italijan odpeljal v slogu vožnje na čas, v kateri je že večkrat dokazal, da nima konkurence. Glavnino je uspel na varni razdalji zadržati vse do cilja in se tako veselil šele druge zmage v karieri, ki ni bila dosežena na kronometru.

V ozadju se je na zaključnem vzponu odvila huda borba za drugo mesto. Najbolje je še enkrat več navkreber šprintal Christophe Laporte, prvič pa smo v ospredju videli tudi Pascala Ackermanna, ki se je moral danes zadovoljiti s tretjim mestom.

V skupnem seštevku ni prišlo do večjih sprememb. Pred jutrišnjim zaključnim kronometrom je na vrhu še vedno Tim Wellens, ki ima pred glavnim zasledovalcem Edwardom Theunsom udobnih 44 sekund prednosti.

Prejšnji članekPrepoved spusta na zgornji cevi deli profesionalno karavano
Naslednji članekDavide Rebellin pri 49. letih išče novo moštvo