Fabio Jakobsen je storil dovolj, da si je prislužil novo pogodbo

Po letu trpljenja, v katerem je preživel več operacij, kot jih večina kolesarjev v celotni karieri, ima Fabio Jakobsen ponovno razlog za veselje. Deceuninck-Quick Step mu je ponudil novo pogodbo in mu tako izkazal zaupanje in vero vanj.

Ko je v začetku lanskega avgusta Fabio Jakobsen (Deceuninck-Quick Step) prvo etapo Dirke po Poljski končal v zaščitnih ograjah in je njegovo življenje viselo na nitki, nihče ni prav dobro vedel, ali ga bomo še kdaj videli v glavnini.

Po osmih mesecih in številnih operacijah se je letos aprila na veselje kolesarske javnosti vrnil na Dirki po Turčiji. V sezoni je do sedaj odpeljal že tri etapne dirke, nastopil tudi na domačem državnem prvenstvu, a prav nikjer ni bil konkurenčen.

Ob koncu sezone se mu je iztekla pogodba in vprašanje je bilo, če mu bo moštvo ponudilo novo. Do forme, ki ga je krasila pred poškodbo, mu namreč manjka še ogromno, vprašanje pa je, če se bo na nivo brezkompromisnosti, ki je potreben za zmage v šprintih, sploh še vrnil.

A Deceuninck-Quick Step se je izkazal z lepo potezo. Izkazali so zaupanje v 24-letnika in mu ponudili novo dvoletno podaljšanje pogodbe, ki ga bo v belgijski zasedbi obdržalo do leta 2023. Dve leti ima torej še časa, da ponovno obudi svojo kariero in se vrne v sam šprinterski vrh.

»Zelo sem vesel, da bom nadaljeval v ‘Volčjem tropu’. Rad bi se zahvalil Patricku [Lefevereju], osebju in vsem sponzorjem za izjemno podporo. Veselim se prihajajočih dveh let, kjer se bom s sotekmovalci vrnil na zmagovalna pota, korak po korak,« je povedal presrečni Jakobsen.

Letos bomo Nizozemca še lahko videli na delu. V avgustu se bo drugič v karieri podal na Dirko po Španiji, kjer je že dosegel dve etapni zmagi. Tudi letos bo verjetno upal, da se lahko na kateri izmed etap zavihti na sam vrh, a prvotno bo pomembno predvsem nabiranje tekmovalnih občutkov.

Prejšnji članekMark Cavendish: Marianne Vos je moj navdih. Najboljša vseh časov!
Naslednji članekLorena Wiebes še drugič najhitrejša v zaključnem šprintu