Evenepoel v San Sebastianu z odliko opravil generalko za SP

Remco Evenepoel je še tretjič v karieri osvojil klasiko San Sebastian in tako izenačil rekord zmag, ki si ga je do sedaj lastil Marino Lejarreta. Belgijec je bil močnejši v šprintu dvojice in tako z odliko opravil generalko pred svetovnim prvenstvom.

Klasika San Sebastian je na štartu gostila zanimivo mešanico kolesarjev. V lov za zmago so se podali številni tekmovalci, ki so nastopili na Dirki po Franciji in so skušali dobro formo podaljšati vse do španske dirke, na drugi strani pa so štartno listo dopolnjevali kolesarji, ki so iskali še zadnjo priložnost za piljenje forme pred svetovnim prvenstvom.

Po en posameznik vsake skupine je na koncu ostal v ospredju. Na zadnjem vzponu sta se iz napadalne trojice izluščila Remco Evenepoel (Soudal-QuickStep) in Pello Bilbao (Bahrain Victorious), medtem ko je Aleksandr Vlasov (Bora-hansgrohe) zaostal.

Dvojica je tako skupaj prišla do ciljne ravnine in čakala šprint, ki bo odločal o zmagovalcu. Pello Bilbao je bil v slabšem položaju, saj je Evenepoel vozil v njegovem zavetrju in čakal na pravi trenutek.

Belgijec je eksplodiral 200 metrov pred ciljem in prišel pred Španca. Bilbao se je trudil, a tokrat ni bil kos svetovnemu prvaku, ki je že 10 metrov pred ciljem zmagoslavno dvignil roki v zrak.

To je bila že tretja zmaga Remca Evenepoela na klasiki San Sebastian. S tem se je na večni lestvici izenačil z Marinom Lajarreto, ki jedominiral v 90. letih prejšnjega stoletja.

Na dirki je nastopil tudi Domen Novak (UAE Emirates), ki je kot edini branil slovenske barve. V cilj je prišel skoraj 19 minut za zmagovalcem, kar je zadostovalo za 76. mesto.

Prejšnji članekMikel Landa vse bližje selitvi k Soudal-QuickStepu
Naslednji članekDemi Vollering prva osvojila Tourmalet in je na pragu skupne zmage