Enric Mas v besednem dvoboju z navijačem, ki ga je označil za tepca

Na družbena omrežja je prišel posnetek Enrica Masa, ki se prepira z navijačem, potem ko ga je ta označil za tepca.

Incident se je zgodil po zaključku četrte etape Dirke po Španiji, na kateri je Enric Mas zasedel tretje mesto za Primožem Rogličem in Madsom Pedersenom. Eden izmed španskih navijačev očitno ni bil zadovoljen z rezultatom rojaka, kar mu je sporočil z žaljenjem.

Posnetek, ki ga je na svojem Twitter profilu objavil omenjeni navijač in je bil kmalu potem izbrisan, kaže, da je do interakcije s kolesarjem prišlo po koncu etape. Mas se, že brez čelade na glavi, v ciljni areni pelje proti klubskemu avtobusu, ko se nenadoma ustavi pred kamero in zahteva pojasnilo žaljivk.

Petnajstsekundni pogovor v sočni španščini je nakazal, da strani ne bosta prišli skupaj in da bo moral Mas potrpeti kritiko in žaljivke, četudi te morda niso bile upravičene.

Mas je ob prihodu med gledalce vprašal: “Kdo je ta idiot?”

Dobil je odgovor: “Jaz. Jaz sem ti rekel tepec.”

Mas je rekel: “Si neumen ali kaj? Si dobil udarec v ta tvoj neumni obraz?”

Gledalec se je odzval: “Zakaj? Ker sem ti rekel tepec? Daj mi mir.”

Na tej točki je španski kolesar spoznal, da nima smisla nadaljevati s komunikacijo, zato se je obrnil in odpeljal dalje. A še preden je prizorišče povsem zapustil, je pogledal proti gledalcu in zaklel.

Španski kolesar si z odzivom zagotovo ni prislužil oboževalcev, čeprav njegovo dejanje lahko razumemo. A žal je tako, da si gledalci dandanes lahko privoščijo prav vse, kolesarji kot javne osebe pa žal ne. Nenazadnje morajo na vsakem koraku skrbeti za svojo javno podobo.

Tega se je zavedal tudi navijač, ki je dogodek sploh zakuhal. Po poročanju španskih medijev je ob objavi kasneje izbrisanega posnetka zraven dopisal.

Razlika med menoj in Enricom Masom je ta, da on služi milijone in mora vse potrpeti. A že ob najmanjši kritiki te označi za idiota, ker ima slabo leto. Sprejeti mora kritiko in mnenje,” je bilo zapisano ob videoposnetku.

Mas je sicer za zdaj zadovoljen s svojo dirko. Tudi po četrti etapi je bil v cilju pred mikrofoni novinarjev dobro razpoložen. Povedal je, da je bila njegova edina napaka v tem dnevu “da ni osvojil etape”.

Po petih dneh dirkanja Mas ostaja v boju za visoka mesta. V skupnem seštevku ima, zahvaljujoč ekipnemu kronometru, slabo minuto zaostanka za Primožem Rogličem.

Prejšnji članekIz tabora Jumbo-Visme sporočajo: “Nadzirati dirko tri tedne zapored je pretežko”
Naslednji članekPrimož Roglič zašel v težave, a uspešno omejil izgubo časa