Egan Bernal s tretjim mestom na Strade Bianche presenetil tudi sebe

Letošnja dirka Strade Bianche je dala pričakovanega zmagovalca, povsem nepričakovano pa je bilo tretje mesto Egana Bernala. Kolumbijec je z odlično vožnjo presenetil tudi samega sebe, saj se pred dirko ni uvrščal med kandidate za stopničke.

Egan Bernal ne slovi kot specialist za enodnevne klasike. V svoji karieri jih je odpeljal le 30, večino njih še v času dirkanja za Androni Giacattoli-Sidermec. S tem ko so ga pri Ineos Grenadiersih uvrstili v ekipo za Strade Bianche so presenetili marsikoga, a več kot očitno z odločitvijo zadeli v polno.

Kolumbijec je poleg Juliana Alaphilippa 12 kilometrov do cilja kot edini sledil napadu Mathieua van der Poela, medtem ko so v ozadju ostali številni izjemni kolesarji, med njimi tudi Wout van Aert in Tadej Pogačar. Trojica v ospredju se je nato skupaj pripeljala v Sieno, kjer je s ponovnim napadom navdušil Van der Poel in si privozil zmago.

Egan Bernal je bil izmed kolesarjev v ospredju najšibkejši in na zadnjem vzponu ni uspel slediti dvema tako eksplozivnima kolesarjema, kot sta Alaphilippe in Van der Poel. A 24-letnik ni objokoval zamujene priložnosti za zmago, saj mu je bilo jasno, da ob taki konkurenci veliko možnosti nima.

Na celotno izkušnjo zgleda zelo pozitivno in tretje mesto jemlje kot zmago. To mu bo dalo motivacijo za nadaljevanje sezone, katere glavni cilj bo zmaga na Dirki po Italiji.

»Nekoliko sem presenečen, da sem med prvo trojico, saj nisem specialist za enodnevne dirke. Deljenje odra za zmagovalce z Mathieuom in Julianom je zato zame velika čast.«

»Moram biti zadovoljen s tem. Nisem specialist za klasike, zato je zame težje. Želim uživati na odru za zmagovalce in nato pozitivno gledati proti naslednjim velikim ciljem. Zmagati proti njima je bilo zame zelo težko,« je še dodal Bernal.

Bernal bo v letošnji sezoni napadal zmago na Dirki po Italiji, ki se bo nekaj dni mudila tudi v Toskani. Mnogi so špekulirali, da je Bernal na Strade Bianche prišel prav zaradi spoznavanja cest in resnih ambicij na toskanski klasiki nima. Kolumbijec je vsem dokazal nasprotno in si privozil prve stopničke na belih cestah.

Prejšnji članekRoglič že izgubil enega glavnih tekmecev za končno zmago
Naslednji članekV kaotični etapi slavil Cees Bol, Roglič varno v cilju