Egan Bernal prestal operacijo nosu za boljši pretok zraka med dirkami

Kolumbijski zvezdnik Egan Bernal je pred začetkom sezone 2023 prestal operacijo nosu. Ta mu bo pomagala povečati pretok zraka, zaradi česar bo med dirkami lahko lažje dihal.

Egan Bernal se je v preteklem letu navadil operacijskih miz, na katerih so ga kirurgi vračali v stanje pred hudo poškodbo na treningu. A zadnja v vrsti operacij z januarsko nesrečo nima povezave.

Kolumbijski mediji so v zadnjih dneh poročali, da je Bernal prestal operacijo nosu, s katero je povečal pretok zraka skozi nos.

Leta 2018 je namreč na klasiki San Sebastian grdo padel in si zlomil nos, zaradi česar je tedaj že prestal operacijo. A vse od takrat dihanje skozi nos ni bilo optimalno in sedaj je sklenil, da temu naredi konec.

Kolumbijec je na družbenih omrežjih že objavil posnetek s treninga, na katerem se jasno vidijo posledice operacije. Preko nosu ima namreč nalepljene številne obliže, ki ščitijo rane, nastale z operacijo.

Operativni poseg ne bo vplival na začetek Bernalove sezone. Prvo dirko bo odpeljal že čez manj kot mesec dni, ko se bo 22. januarja podal v lov za zmago na Dirki po San Juanu. Preostali koledar dirk je za zdaj še skrit, a Kolumbijca v začetku sezone lahko pričakujemo na več etapnih dirkah, kjer bo nabiral kilometrino za glavni del sezone.

Osrednji cilj Bernalove sezone bo Dirka po Franciji, kamor se bo vrnil po dveh letih odsotnosti. V lovu na rumeno majico bo glavni adut Ineos Grenadiersov, ki so brez zmage že zadnja tri leta. A Kolumbijec bo moral predvsem v prvem delu sezone dokazati, da lahko doseže nivo Tadeja Pogačarja in Jonasa Vingegaarda ter se z njima resno spusti v boj za zmago.

Prejšnji članekAlbertu Contadorju odstranili več kot 100 benignih tumorjev
Naslednji članekMoč Remca Evenepoela: izbral si bo lahko kar pet pomočnikov na Dirki po Italiji