Dobronameren nasvet: Ne sledite Remcu Evenepoelu, saj ga boste razjezili

Remco Evenepoel je zadnje dni pred pričetkom sezone izkoristil za trening v Španiji. Tam se mu je med izvajanjem intervalnega treninga pridružil eden izmed amaterskih kolesarjev in ga s tem precej razjezil.

Artem Shcherbyna je kolesarski navdušenec, ki na treningih v toplih krajih redno srečuje profesionalne kolesarje. Glede na svoje dobre kolesarske sposobnosti jim skuša čim dlje tudi slediti, občasno pa s tem koga tudi razjezi.

Pretekli teden se je Ukrajinec mudil v Španiji, natančneje v okraju Calpe, kjer so trening kilometre nabirali tudi kolesarji Soudal-Quick Stepa. Na eni izmed voženj je naletel na svetovnega prvaka, ki je izvajal intervalni trening in odločil se je, da mu sledi.

Shcherbyna je moral pritiskati z močjo okoli 400 vatov, da je le sledil Belgijcu. Zdržal je tudi prvi interval, ko je moč poskočila preko 500 vatov, nato pa so mu začele pohajati moči.

Ravno tedaj je imel kolesarja v svojem zavetrju dovolj tudi Evenepoel, ki se je obrnil proti zasledovalcu in mu z roko jasno nakazal, naj mu neha slediti in se nekaj metrov oddalji. Ukrajinec je upošteval željo svetovnega prvaka, ki je v naslednjih minutah izginil iz vidnega polja Shcherbyna.

Ukrajinski kolesarski navdušenec je celotno dogajanje ujel na kamero, saj redno snema svoje vožnje in jih objavlja na YouTube kanal. Video je požel precej različna mnenja. Na eni strani so se oglašali kolesarji, ki so Ukrajincu zavidali vožnjo z zvezdnikom karavane, na drugi strani pa so nekateri obsojali njegovo početje, med njimi tudi nekateri nekdanji kolesarji.

Oglasil se je nedavno upokojeni nemški kolesar Marcus Burghardt, ki ni bil navdušen nad posnetkom.

Fantje delajo v svoji ‘pisarni’, pustite jih delati in jim dajte prostor. Tudi oni ne hodijo v vašo pisarno,” je povedal Nemec.

Eden izmed kolesarjev v komentarjih je prav tako obsodil početje v posnetku.

“Ne počnite tega nekomu, ki izvaja intervale, ne da ga prej vprašate. Še posebej ne, če je to svetovni prvak.”

Remco Evenepoel je kljub nekajminutnemu stiku z Shcherbynom lahko opravil svoj trening in se pripravil na začetek sezone. To bo otvoril v nedeljo, ko se bo po treh letih vrnil na Dirko po San Juanu. Ta je v zadnjih letih odpadla, kar pomeni, da je 22-letnik še vedno aktualni zmagovalec argentinske preizkušnje.

Prejšnji članekPello Bilbao s taktično premišljeno vožnjo do etapne zmage
Naslednji članekBryan Coquard po dolgem šprintu do zmage kariere