Derek Gee izkoristil uspehe z Dirke po Italiji in si priboril podaljšanje pogodbe

Kanadski kolesar Derek Gee je bil eden najbolj opaznih kolesarjev na Dirki po Italiji. Čeprav do etapne zmage ni prišel, je s svojimi pobegi razživel dirko, zaradi kar štirih drugih mest pa mnogim prirastel k srcu. V teh dneh je zajahal val navdušenja in ga izkoristil za podaljšanje pogodbe, ki prihaja tudi z dvigom plače.

Israel-Premier Tech je v zadnjih letih vse stavil na starejše preizkušene kolesarje, a se ob tem močno opekel. Rezultatov niso dosegli in v tej sezoni spoznali, da je treba k stvari pristopiti nekoliko drugače.

Že zgodaj v sezoni se jim je pokazala rešilna bilka v obliki Dereka Geeja. Mladi 25-letnik je bil kolesarskemu svetu precej nepoznan vse do Dirke po Italiji, na kateri je navdušil s svojimi predstavami in poskrbel, da ga pozna sleherni kolesarski navdušenec.

V Italiji je bil eden glavnih osmoljencev, saj je kar štirikrat zasedel drugo mesto, do etapne zmage pa ni uspel priti. Tudi v točkovanju za modro in ciklamno majico je bil drugi, mu je pa organizator vsaj podelil nagrado za najbolj borbenega kolesarja.

Okoli Kanadčana je bil ob koncu dirke veliko medijskega pompa in to je sedaj izkoristil v svojo korist. Takoj po dirki je z moštvom sedel za pogajalsko mizo in si izboril podaljšanje pogodbe.

Nov dogovor ga z ekipo veže vse do leta 2028. Na ta način si je Kanadčan zagotovil prihodnost v World Tour svetu vse do svojega 31. leta in tako poskrbel, da bo večji del kariere lahko nastopal v najboljšem tekmovalnem razredu.

Podaljšanje pogodbe je zagotovo prišlo tudi z dvigom plače, ki pa ga ekipa pričakovano ne želi razkriti.

”Vedeli smo, da ima Derek dober motor in smo tvegali z njim ter ga pred leti podpisali v našo U23 ekipo. Na letošnjem Giru je Derek dokazal, da zna pametno dirkati in lahko tekmuje z najboljšimi kolesarji v karavani,” je ob podaljšanju pogodbe povedal lastnik ekipe Sylvan Adams.

”Giro je bil pravi prihod Dereka na najvišji nivo. Posledično smo se odločili, da raztrgamo njegovo neo-pro pogodbo in z njim podpišemo šestletno sodelovanje in mu tako zagotovimo prihodnost.”

Prejšnji članekGovekar po diskvalifikaciji dveh tekmecev na petem mestu, zmaga Laportu
Naslednji članekAlejandro Valverde dokazuje, da še vedno lahko zmaguje