Demi Vollering zmagovalka dirke La Course

Nizozemska mladenka Demi Vollering se veseli prve zmage na preizkušnji La Course. V zaključnem šprintu je ugnala največja imena ženske karavane in se dokončno dokazala kot tekmovalka, na katero bo potrebno resno računati.

Pred začetkom prve etape moške Dirke po Franciji so se na progo, ki poteka po istih cestah, podala dekleta. Razgibana trasa med Brestom in Landerneauom se je končala na 3-kilometrskem vzponu, kjer se je odločalo o zmagovalki.

SD Worx je na dirko prišel z zelo močno zasedbo, ki ji je na papirju poveljevala svetovna prvakinja Anna van der Breggen, a se je le-ta na cesti podredila Demi Vollering in odigrala ključno vlogo pri njeni zmagi.

Na zaključni vzpon je skupaj zapeljala skupinica osmih kolesark, med katero sta bili članici SD Worxa deležni številčne prednosti. Dolgo časa so se tekmice spogledovale, Van der Breggenova je z vožnjo v zavetrju hranila moči, nato pa se 500 metrov pred ciljem postavila na čelo skupine in začela dvigovati tempo. Jasno je bilo, da ji bodo moči za zaključni šprint pošle, a z narekovanjem tempa je odločilno utrudila tekmice in tako olajšala delo Volleringovi.

Sto metrov pred ciljem se je začelo zares. Prva je s šprintom začela Marianne Vos (Jumbo-Visma), a Nizozemki je zmanjkalo moči in mimo nje sta pred ciljno črto pridrveli rojakinja Volleringova in Danka Uttrup Cecilie Ludwig (FDJ Nouvelle).

»Vedeli smo, da potrebujemo težko dirko, če želimo zmagati. Upali smo, da bo težko, v nasprotnem primeru bi dirko težko naredili sami. Že od začetka je šlo na polno, kar nam je odgovarjalo,« je v cilju povedala Demi Vollering.

 Za 24-letnico je to že druga prestižna zmaga letos, prvo je dosegla konec aprila, ko je bila najboljša na klasiki Liege-Bastogne-Liege. Nizozemka se v zadnjih letih hitro razvija v eno boljših kolesark v karavani, od katere lahko v prihodnje pričakujemo številne odmevne rezultate.

Prejšnji članekVIDEO: Primož Roglič v kaotični etapi polni padcev do tretjega mesta, rumena majica Alaphilippu
Naslednji članekOrganizatorji Dirke po Franciji napovedali tožbo gledalke, krive za nesrečo