Demi Vollering z drugim mestom na kronometru potrdila zmago na Dirki po Franciji

Z vožnjo na čas se je končala druga izvedbe ženske Dirke po Franciji. Pod njo se je podpisala Demi Vollering, ki je po včerajšnji izjemni predstavi danes storila dovolj, da je zadržala vodstvo in osvojila rumeno majico.

Dobrih 22 kilometrov dolga trasa posamične vožnje na čas je sklenila letošnjo Dirko po Franciji. Na njej se je najbolje odrezala Marlen Reusser (SD Worx), zmagovalni oder pa sta dopolnili še dve njeni klubski kolegici.

Moč nizozemske ekipe sta potrdili z drugim mestom Demi Vollering (SD Worx) in s tretjim mestom Lotte Kopecky (SD Worx).  

Vollering je z današnjo vožnjo še povečala prednost v skupnem seštevku in tako potrdila, da je bila z naskokom najmočnejša kolesarka na dirki. Nizozemka se veseli velike zmage, ene največjih v svoji karieri.

Po dobrem kronometru je v skupnem seštevku na drugo mesto skočila Lotte Kopecky, ki je večji del dirke vozila v rumeni majici. Včeraj jo je izgubila, danes pa storila dovolj, da se je vrnila na zmagovalni oder.

Stopničke je dopolnila Katarzyna Niewiadoma (Canyon-SRAM), ki je z drugega zdrsnila na tretje mesto. Današnji kronometer je sicer končala na devetem mestu, a zaostala skoraj minuto in pol za zmagovalko.

Prejšnji članekMatej Mohorič osvojil 2. etapo Dirke po Poljski
Naslednji članekTadej Pogačar bo vodil slovensko reprezentanco na prihajajočem svetovnem prvenstvu