Debi iz nočne more: Valgren zlomil dva prsta

V sredo je Michael Valgren na prvi etapi Etoile de Besseges debitiral v novem moštvu EF Education-Nippo. Danec je bil vpleten v enem izmed množičnih padcev, ob katerem si je zlomil dva prsta.

Valgren se je pred sezono preselil v novo moštvo. Dres NTT Pro Cyclinga je zamenjal za EF Education-Nippo. Na dirki Etoile de Besseges je doživel debi v roza dresu, a ta je bil daleč od sanjskega.

Danec je ob padcu utrpel poškodbo roke, a vseeno uspel zaključiti etapo. V cilj je prišel kot 127. Po koncu etape je odšel na pregled v bolnišnico in rentgenska slika je pokazala zlom druge in tretje metakarpalne kosti v levi roki. Posledično se ni pojavil na štartu druge etape.

Danec bo poškodbo zdravil s pomočjo operacije, ki bo pohitrila okrevanje. To bo prestal v četrtek.

»Ni najboljši začetek, a sedaj gre lahko le še navzgor,« je povedal Valgren, ki iz neprijetne situacije skuša potegniti nekaj pozitivnih misli.

»Bila je dobra dirka s fanti, čeprav le za en dan. Resnično sem užival v atmosferi in vem, da bo to prijeten teden.«

Poškodba nekoliko spremeni razpored dirk 28-letnika. IZ EF Education-Nippa so že sporočili, da bodo nov koledar dirk Danca začrtali šele po prestali operaciji, saj bo takrat nekoliko bolj jasen načrt vrnitve.

Valgren je k ameriškemu moštvu prišel kot okrepitev ekipe za klasike. Te so na sporedu že kmalu, zato gre pričakovati, da bo moral vsaj nekatere izpustiti. Predvsem je ogrožen nastop na Omloop Het Nieuwsbald in Kuurne-Brussel-Kuurne, medtem ko se zdi, da se bo do začetka aprila, ko je na sporedu Dirka po Flandriji, Valgren že vrnil v karavano.

Prejšnji članekDrugo etapo zaznamoval festival padcev v zadnjih kilometrih
Naslednji članekASO razdelil povabila za Dirko po Franciji, letos na štartu ekipa več