Davide Rebellin pri 49. letih išče novo moštvo

Italijanski veteran Davide Rebellin želi tekmovati tudi po 50. letu. Trenutno šteje 49. pomladi in na tržišču išče moštvo, ki bi ga vzelo v svoje vrste. Pred meseci je izgledalo, da bo to Cambodia Cycling Academy, a dogovor je nato padel v vodo.

Davide Rebellin je neuničljiv. Prve dirke je odpeljal že daljnega leta 1988, štiri leta kasneje pa prestopil med profesionalce. V svoji več kot 20-letni karieri je bil že povsem na vrhu, rezultatski zaton zadnjih let pa mu ni pristrigel kril. Več kot sama zmaga, mu pomeni možnost nastopa na dirki.

»Strast je moja motivacija. Priprava na dirko in občutki, ki jih doživim med dirkanjem, so nekaj, kar moje življenje naredi boljše. Tedaj sem vesel kot otrok,« je povedal Italijan.

V začetku decembra je Rebellin poziral z dresom Cambidia Cycling Academy, sliko pa je na svoji Facebook strani objavilo tudi moštvo. Vse je kazalo na to, da je Italijan našel ekipo, s katero bo zakorakal v svoje 50. leto.

A nato je dogovor padel v vodo. Glavni razlog naj bi bile težava moštva s pridobitvijo UCI licence, brez katere lahko na dirkah pod okriljem Mednarodne kolesarske zveze nastopajo le pod posebnimi pogoji. Kamboško moštvo je zaradi tega letos že moralo izpustiti GP Cycliste la Marseillaise, uspeli pa so dobiti dovoljenje za nastop na Etoile de Besseges.

Na francoski dirki bi moral nastopati tudi Rebellin, ki pa ga naposled ni bilo na štartni listi. Glede na poročanje francoskega Eurosporta se je Rebellin odločil, da se ponovno poda v lov za novim delodajalcem, ki bi mu omogočal redne nastope na dirkah pod okriljem UCI-ja.

Lansko leto je Rebellin preživel pri naših južnih sosedih. Nastopal je za hrvaško moštvo Meridiana Kamen, katerega član je bil tekom kariere že dvakrat prej. Lani je skupno zbral le osem dirkaških dni, med katerimi je najbolj ponosen na osmo mesto v skupnem seštevku na Sibiu Touru.

Stari maček ima na svojem računu sicer številne odmevne zmage. Na vrhuncu kariere je prišel do treh zmag na Valonski puščici, osvojil pa je tudi Amstel Gold Race, Klasiko San Sebastian in Liege-Bastogne-Liege.

Prejšnji članekFilippo Ganna pobegnil do etapne zmage
Naslednji članekMathieu van der Poel se bo z moštvom osredotočil na prvi teden Dirke po Franciji