Dani Martinez še ne želi obljubiti nadaljnje zvestobe Ineos Grenadiersom

Ineos Grenadiers doživljajo tektonske premike. Vrste Britancev sta že zapustila Richard Carapaz in Adam Yates, negotova pa je tudi usoda Danija Martineza. Ta namreč še ne želi podaljšati pogodbe.

Oddelek Ineos Grenadiers za tritedenske dirke bo v prihodnji sezoni precej okrnjen. Richard Carapaz, ki je zadnja leta igral eno najpomembnejših vlog v moštvu, namreč odhaja k EF Education-EasyPostu, v slovo pa je pomahal tudi Adam Yates, ki bo oblekel dres UAE Emirates.

Izmed že uveljavljenih kolesarjev za najdaljše dirke tako v ekipi ostajata le Geraint Thomas in Egan Bernal, ki se vrača po poškodbi. Družbo mu bo v prihodnjem letu še naprej delal tudi Dani Martinez, ki pa za zdaj še ni dobil lastne priložnosti na Grand Touru. Morda se tudi zato ne želi še zavezati k podaljšanju pogodbe, ki mu jo ponuja britansko moštvo.

Martinez ima z Ineos Grenadiersi prihodnje leto še veljavno pogodbo, a Britanci bi si radi že predčasno zagotovili njegove usluge tudi v prihodnosti. Na drugi strani pa Kolumbijec želi raziskati možnosti, ki jih ponuja trg, saj bi imel v nekaterih drugih moštvih lahko večjo vlogo.

Martinez se je izkazal kot izjemen pomočnik, a lastnih priložnosti pri Britancih ni dobival prav veliko. (vir: twitter)

“Pregledujemo možnosti. Še vedno delamo na moji prihodnosti. Trenutno sem v pogovorih z aktualno ekipo, a imam na mizi še nekaj ponudb. A za zdaj se želim osredotočiti na sedanjo in prihodnjo sezono pri Ineosu,” je za domače medije povedal 26-letnik.

Martinez naj bi imel na mizi ponudbo Bore-hansgrohe, a o njej letos še ne bo razmišljal. Prihodnjo sezono namreč želi izkoristiti za dvig svoje cene in pridobitev več ponudb. Šele ko bo imel pred seboj vse možnosti, se bo odločil o svoji prihodnosti.

Kolumbijec ima sicer za seboj najboljšo sezono v karieri, v kateri je najbolj ponosen na zmago na Dirki po Baskiji. Tudi na Dirki po Franciji se je odrezal dobro in bil v pomoč Geraintu Thomasu, ki je prišel do 3. mesta, a tudi sam bi lahko prišel precej višje od 29. mesta, če se ne bi v začetku dirke boril z boleznijo.

Ineos Grenadiers torej vstopa v obdobje sprememb, ki jih zaznamuje menjava generacije. To bo gotovo vodil Egan Bernal, a že letos smo lahko videli nekaj kolesarjev, ki imajo velik potencial. Carlos Rodriguez je na Dirki po Španiji dokazal, da se lahko kosa z najboljšimi, veliko pa se pričakuje tudi od Toma Pidcocka.

Prejšnji članekKateri profesionalni kolesarji še nimajo pogodbe za naslednjo sezono?
Naslednji članekMatej Mohorič zmagal dirko po Hrvaški!