Colnago s posebno izdajo koles počastil Pogačarjevo osvojitev treh majic na Dirki po Franciji

Tadej Pogačar je z lansko osvojitvijo rumene majice proizvajalcu koles Colnago prinesel sploh prvo zmago na Dirki po Franciji. Letos je ta uspeh ponovil, na koncu je z dirke odnesel kar tri majice, v čast katerih so pri Colnagu sedaj izdali posebno serijo koles.

Colnago se uspehom Tadeja Pogačarja poklanja tako kot to najbolje zna – preko koles. V prodajo bodo umestili omejeno število treh različnih koles, ki bodo skupaj tvorila Capsule Collection, kakor so zbirko poimenovali pri italijanskemu proizvajalcu.

Gre za kolesa Colnago V3R, s kakršnim tekmuje Tadej Pogačar. A vsaka izmed treh različic je dobila posebno barvno preobrazbo okvirja, skladno z majico, ki jo je Pogačar osvojil.

Pretežno rumen okvir, ki ga dopolnjuje črna barva, je jasno posvečen najprestižnejšemu oblačilu v svetu kolesarstva. Podobno barvno shemo okvirja smo videli že med Dirko po Franciji, saj je v času nošenja rumene majice Pogačarjevo kolo dobilo prav takšen tretma.

[metaslider id=9044 cssclass=””]

Druga različica, ki bo ugledala luč sveta, bo enaka prvi, le da bo rumeno barvo nadomestila bela. Z njo se bodo poklonili beli majici najboljšega mladega kolesarja, ki jo je Pogačar prav tako osvojil že drugo leto zapored.

[metaslider id=9037 cssclass=””]

Zadnja različica bo obeležila zmago v točkovanju za najboljšega hribolazca. Znameniti pikčasti vzorec se bo z majice preselil na okvir kolesa. Rdeče pike na beli podlagi bodo narisane na zadnjem delu okvirja, sedežni opori in vilicah.

[metaslider id=9047 cssclass=””]

Vsa kolesa bodo opremljena s Campagnolovo Super Record EPS opremo. Hitrost bodo zmanjševale disk zavore, ki so prav tako del Campagnolove opreme. Italijansko podjetje bo zagotovilo tudi obroče, in sicer Bora Ultra WTO.

»Colnago vozim vse od prehoda med profesionalce in ko se spomnim nekaterih največjih zmag, sem vselej nastopal na Colnagu. Zelo sem vesel, da sem del Colnagove neverjetne zgodovine,« je po zmagi na Touru povedal Pogačar.

Kolo vsekakor ne bo poceni, za vsako izmed različic boste morali odšteti 14 090 €, a ob nakupu kolesa prejmete tudi pripadajočo majico z Dirke po Franciji, ki jo krasi podpis Tadeja Pogačarja.

Prejšnji članekSlovenska reprezentanca se že spoznava z japonskimi cestami
Naslednji članekDirka po Valoniji kot raj za odrešenje: Pot na vrh našel tudi Fabio Jakobsen