Člana UAE Emirates prebolela koronavirus

Točno mesec dni po prekinitvi UAE Toura, zaradi prisotnosti koronavirusa v karavani, so iz Združenih arabskih emiratov prišle novice, da sta oba obolela člana UAE Emirates virus prebolela in zapuščata Bližnji vzhod.

Oba kolesarja sta bila po okužbi zadržana v tamkajšnji bolnišnici, kasneje pa poslana v karanteno. Celotna ekipa UAE-ja, vključno z našim Tadejem Pogačarjem, je zaradi obolenja svojih članov, bivanje v tamkajšnji karanteni, iz varnostnih razlogov, podaljšalo, po dveh tednih pa so Emirate le zapustili.

Maximiliano Richeze je že včeraj svojim oboževalcem sporočil, da se zopet počuti dobro ter da je test pokazal odsotnost virusa v telesu, danes pa je negativen test prejel tudi Fernando Gaviria.

»Rad bi se zahvalil vsem zdravnikom in medicinskim sestram v bolnišnici za njihovo pomoč. Posebna zahvala tudi moji ekipi in vsem, ki ste mi poslali sporočila spodbude. Hvala!« je zapisal Richeze, podobno pa se je danes zahvalil še Gaviria:

»Rad bi se zahvalil celotnemu zdravstvenemu osebju, ki je v ZAE skrbelo zame, za njihovo izjemno delo in predanost. Zahvalil bi se tudi vsem, ki so me podpirali v času moje bolezni in okrevanja. Zadnji test je pokazal negativen rezultat, zato so me odslovili z bolnice. Sedaj se bom osredotočil na povratek domov in snidenje z družino. Želim in upam, da se izredne razmere kmalu končajo in se vrnemo v normalno stanje.«

Prejšnji članekNetflix izdal Movistarjevo dokumentarno serijo
Naslednji članekKonec aprila virtualna dirka po Švici