Chris Froome jo je po nesreči na treningu odnesel z lažjimi poškodbami

Chris Froome je med treningom v Monaku doživel neprijeten pripetljaj, ki se v mislih kolesarjev odvije vsakič, ko se pelje mimo parkiranega avtomobila. Voznik je namreč odprl vrata ravno v trenutku, ko je Britanec pripeljal mimo in trk je bil neizogiben.

Štirikratni zmagovalec Dirke po Franciji je bržkone že končal sezono. Po zaključeni Dirki po Španiji se je vrnil v Monako, kjer še vedno ohranja pripravljenost na primernem nivoju, če mu ekipa v koledar vseeno zapiše katero izmed dirk.

V nedeljo je imel Britanec na sporedu lahko regeneracijsko vožnjo. Ta se je odvila odlično in ko je bil že povsem blizu svojega monaškega domovanja, je dan dobil črno piko. Nepazljivi voznik v parkiranem avtomobilu je namreč odprl vrata v trenutku, ko je mimo pripeljal Froome. Časa za reakcijo ni bilo in 37-letnik je trčil v vrata.

Včeraj sem šel na lepo nedeljsko vožnjo. Bilo je prekrasno, lepo vreme, izjemni razgledi in tik preden sem prišel domov, 500 metrov od vhodnih vrat, sem doživel trk. Vozil sem vzporedno z nekom in človek v parkiranem avtomobilu je odprl vrata tik pred menoj. Zgodilo se je dejansko meter pred mano. Tudi zavirati nisem uspel. Zadel sem v vrata in poletel,” je v posnetku na svojem Tik Tok profilu povedal Froome.

@chrisfroome Ride ended badly with a shredded elbow from getting doored 🤕 #crash #cycling #advice ♬ original sound – Chris Froome

Britanec jo je odnesel z lažjimi poškodbami. Iz posnetka je razvidno, da ima poškodovan levi komolec, prav tako pa naj bi imel odrgnine na kolku.

Froome naj bi sicer že končal evropski del sezone in bo do konca leta nastopil le na nekaterih revijalnih dirkah. Novembra se bo mudil v Izraelu, kjer bo opravil ekipne dolžnosti, še prej pa se bo udeležil kriterija Saitama na Japonskem, kjer se vsako leto zberejo največji zvezdniki karavane.  

Prejšnji članekSodišče izreklo kazen Mathieuju van der Poelu
Naslednji članekZvezdniška zasedba v naši neposredni bližini