Bouhanni prepričljiv v Provansi

Jug Francije bo prihodnje štiri dni gostil dirko po Provansi, kjer se bodo prvič v sezoni predstavili nekateri največji zvezdniki karavane. Tako bosta pedala prvič letos obračala Thibaut Pinot in Nairo Quintana. Dirko je z zmago na današnji uvodni etapi najbolje otvoril Nacer Bouhanni.

Dirka se je tradicionalno začela z ravninsko etapo, ki je omogočila beg četverice. Ta je pred glavnino bežala od samega začetka, si privozila tri minute prednosti, a že pred vstopom v drugi del etape je ta padla pod dve minuti. Glavnina je v zaključku močneje pritisnila na pedale in začela zmanjševati zaostanek, 10 kilometrov pred ciljem je ta padla pod minuto, kar je ubežnikom dajalo majhno upanje na presenečenje, a vlak Deceuninck – Quick Stepa je sanje hitro razblinil.

Ko je bila glavnina zopet skupaj, je z napadom od daleč poskusil Remi Cavagna, a je Ineos njegov skok hitro pokril. Prav član Ineosa pa je v zaključku prvi začel s šprintom, Chris Lawless se je 300 metrov do cilja odcepil od glavnine, na njegovo kolo se je prilepil Jakub Mareczko in izgledalo je že, da bo član CCC-ja uspel slaviti. Tik pred ciljno črto pa je presežek wattov ustvaril Bouhanni in po desni strani švignil mimo Italijana.

Že jutri bo na sporedu izredno zanimiva etapa, kjer se bodo kolesarji podali preko dveh vzponov prve kategorije in dveh tretje. Tudi cilj bo na vrhu vzpona, ta bo sicer dolg le 4,7 kilometra s povprečnim naklonom 7 %, a vseeno bomo deležni prvih orisov o formi favoritov.

Vrhunci prve etape.

KONČNI REZULTATI ETAPE:

1. BOUHANNI Nacer (Arkea Samsic)
2. MARECZKO Jakub (CCC)isti čas
3. NIZZOLO Giacomo (NTT)isti čas
4. QUARTERMAN Charlie (Trek – Segafredo)isti čas
5. JACOBS Johan (Movistar)isti čas
Prejšnji članekThibaut Pinot, dobrodošel nazaj!
Naslednji članekKolumbija slavi svojega junaka