BikeExchange-Jayco se še drugi dan zapored veseli etapne zmage, a tokrat je na vrhu drug kolesar

Kaden Groves že celotno sezono dokazuje, da se lahko bori za zmage na najvišjem nivoju, a vse do danes mu na vrh še ni uspelo stopiti. Šestindvajseti tekmovalni dan v sezoni pa se mu je le nasmehnila sreča, najhitrejši je bil v zaključku druge etape Dirke po Kataloniji.

Drugi dan dirkanja po Kataloniji je zaznamoval stranski veter, ki je kolesarjem povzročal obilico preglavic. Posebno mešane občutke imajo lahko v taboru BikeExchange-Jayca, saj so še drugi dan zapored prišli do etapne zmage, a hkrati je danes 33 sekund izgubil njihov glavni adut za skupno zmago Simon Yates.

Petnajst kilometrov pred ciljem je karavana zapeljala na vetrovno območje in zasedbi Cofidisa in Movistarja sta močno dvignili tempo. Njihov poskus je bil zelo uspešen, saj se je glavnina povsem raztrgala, v ospredju pa je ostalo le okoli 30 kolesarjev.

Med njimi je bil tudi vodilni kolesar dirke Michael Matthews (BikeExchange-Jayco), ki pa danes ni lovil druge zaporedne etapne zmage. Pretvoril se je namreč v lead-out moža za Kadena Grovesa (BikeExchange-Jayco) in svojo nalogo opravil izvrstno. Groves je namreč uspel streti konkurenco in prišel do prve zmage na dirki svetovne serije.

“Dolgo sem čakal na to in občutek je neverjeten,” je v cilju povedal nasmejani 23-letnik.

“Bilo je težko. Ešaloni so razdelili glavnino. V ospredju sva bila Michael in jaz ter nekaj močnih ekip, kot sta Movistar in Jumbo-Visma. Simon je bil v ozadju, kar so tekmeci izkoriščali, da so pridobili nekaj prednosti. Šlo je na polno.”

“Etapa mi je bila všeč, zato sem si jo izbral za etapo, kjer bom lovil zmago. Ne morem verjeti, da mi je uspelo. Morda bomo kasneje v tednu imeli še eno priložnost za šprintersko zmago,” je še dodal.

V skupnem seštevku je vodstvo prevzel Iversby Jonas Hvideberg (DSM), ki ima sekundo prednosti pred Michaelom Matthewsom. Na tretjem mestu je Hugo Hofstetter (Arkea Samsic), ki zaostaja že sedem sekund.

Prejšnji članekIz bolnišnice prihajajo pozitivne novice glede stanja Sonnyja Colbrellija
Naslednji članekLachlan Morton za pomoč Ukrajini odkolesaril na poljsko-ukrajinsko mejo