Bennett znova najmočnejši, Jumbo-Visma še s tretjim nosilcem rdeče majice

Sam Bennett še drugi dan zapored slavi etapno zmago. Nizozemski del Dirke po Španiji končuje z dvema zmagama iz dveh poskusov. Rdeča majica je znova zamenjala lastnika, a ostaja znotraj ekipe Jumbo-Visme. Kot tretji član Nizozemcev jo oblači Eduardo Affini.

Karavana Dirke po Španiji je opravila še z zadnjim dejanjem na Nizozemskem. Tridnevno gostovanje se je zaključilo z ravninsko etapo, ki je zopet napovedovala šprint glavnine. V njem je bil po 193 kilometrih najhitrejši Sam Bennett (Bora-hansgrohe), ki se veseli še druge etapne zmage v prav toliko dnevih.

Bora-hansgrohe je tudi tokrat dokazala, da ima najmočnejši šprinterski oddelek na dirki. Danny van Poppel (Bora-hansgrohe) je v zadnjem kilometru znova navdušil s pripravo terena za šprint Bennetta. Že včeraj so bila družbena omrežja polna hvale na račun Nizozemca, pričakujemo pa jih lahko tudi danes. Opravil je namreč izjemno delo in Bennettu je bilo precej lahko zaključiti delo.

Znova se je moral z drugim mestom sprijazniti Mads Pedersen (Trek-Segafredo), ki je bil danes bližje zmagi, a pred Bennetta vseeno ni uspel priti. Na tretjem mestu je dan končal Daniel McLay (Arkea Samsic).

Miren dan za Rogliča

Primož Roglič (Jumbo-Visma) je preživel relativno miren dan v glavnini. Z ekipo je branil rdečo majico, a prav težkega dela niso imeli. Večji del dneva so namreč dirko nadzorovale ekipe šprinterjev.

Slovenski as je v cilj prišel na 35. mestu v času zmagovalca. V skupnem seštevku je pridobil eno mesto in je sedaj tretji, še vedno pa ima isti čas kot rdeča majica. A pravo dirkanje zanjo se začne šele po povratku v Španijo.

Nizozemsko moštvo sicer ohranja rdečo majico v svoji sredini, a jo na ramena oblači drug član ekipe. Po Robertu Gesinku in Miku Teunissenu (oba Jumbo-Visma) jo bo na četrti etapi nosil Eduardo Affini (Jumbo-Visma)

Prejšnji članekJens Voigt: “Roglič v karieri ne bo več osvojil Grand Toura”
Naslednji članekJumbo-Visma si premišljeno podaja majico znotraj ekipe