Belgijski kolesar napaden med treningom

Čeprav odpovedi dirk še vedno trajajo, pa kolesarji še naprej trenirajo in ohranjajo do sedaj nabrano kondicijo. Med njimi je tudi belgijski kolesar Harm Vanhoucke, član Lotto Soudala, ki je pred dnevi na treningu doživel neprijetno izkušnjo. Na njem ga je namreč napadel voznik avtomobila, ki se ne strinja s treningom v naravi med obdobjem koronavirusa.

Belgijec je zgodbo delil na svojem Facebook profilu, kjer je zapisal: »Sporočilo, ki ga najraje ne bi objavil. Okoli poldneva sem vozil v okolici Aalbekesestraata, ko me je črni kombi prisilil, da sem zapeljal s ceste. Mož (star okoli 40-50 let) je napadalno stopil iz avta. Prosil sem ga, naj drži razdaljo, a je prišel do mene in me večkrat boksnil v obraz, nato pa se odpeljal naprej. To je vse prej kot normalno v času korone

V Belgiji trenutno sicer veljajo strogi ukrepi glede javnih dogodkov in potovanja, a kolesarjenje (zaenkrat) še ni prepovedano, torej Vanhoucke, ki je treniral sam, ni bil v prekršku.

Vanhoucke je izkušnjo delil na svojem Facebook profilu. vir: twitter

Prepoved kolesarjenja je v veljavi preko meje, v Franciji je kolesarjenje v rekreativne namene prepovedano in kaznivo, enako velja v Španiji, medtem ko je kolesarjenje za opravljanje nujnih storitev še dovoljeno.

Prejšnji članekKakšen bo vpliv virusa na prestope kolesarjev?
Naslednji članek15 kolesarskih knjig vrednih branja