Bauhausu zaključna etapa, Sosa do zmage v skupnem seštevku

Zadnja etapa Dirke po Provansi je bila zopet namenjena šprinterjem. V zaključnih metrih se je najbolje znašel Phil Bauhaus, ki je Bahrain Victorious prinesel prvo zmago v sezoni. Skupno zmago na dirki si je priboril Ivan Sosa.

Zaključek etape je bil danes pisan na kožo šprinterjem, ki so si želeli novega boja za zmago. A dolgo je kazalo, da jim jo bodo »ukradli« ubežniki. Glavnina je namreč vodilno četverico ujela šele dva kilometra pred ciljem in posledično današnjim favoritom omogočila naskok na vrh.

V zaključku so se naposled, skladno s pričakovanji, formirali šprinterski vlaki. Najbolj aktivna je bila ekipa Deceuninck-Quick Stepa, ki je z Davidejem Ballerinijem že osvojila dve zmagi. Italijan je bil tudi danes zelo blizu uspeha, a v zaključku je predenj skočil Phil Bauhaus, ki se je veselil prve zmage v sezoni.

Nemški šprinter je z zmago presenetil marsikoga, saj v preteklih etapah ni kazal preveč dobre forme. Danes je svoje moči razporedil veliko bolje, v zadnjih metrih pa pokazal tudi taktično iznajdljivost. Kljub pomanjkanju ekipne pomoči se je uspešno skrival v zavetrju tekmecev in tako prišel v ugoden položaj za napad na zmago.

»Bil je izredno hiter zaključek. Ekipa je opravila zelo dobro delo. Resnično sem si želel dobrega rezultata. Pognal sem se proti cilju in bil vesel, da sem uspel prehiteti fante v ospredju,« je po etapi povedal Bauhaus.

»Vedel sem, da moram biti za zadnjih 600 metrov v ospredju, nato pa sem bil dovolj močen, da sem uspešno zaključil. Vedno je dobro, če kot šprinter zmagaš dirke. A vesel sem tudi za moštvo, zmaga nekoliko zmanjša pritisk na nas. Dala nam bo samozavest za naslednje dirke,« je še dodal Nemec, ki je moštvu privozil krstno zmago.

Sosa zadržal skupno vodstvo

Za kolesarje, ki imajo svojo računico v skupnem seštevku, je bil danes dokaj miren dan. Skupno vodstvo Ivana Sose ni bilo nikoli ogroženo in Kolumbijec je brez težav prišel do končne zmage.

Nekaj več dogajanja pa je bilo v boju za drugo mesto. To je pred etapo pripadalo Eganu Bernalu, le dve sekundi za njim pa je bil Julian Alaphilippe. Francoz je tekom današnje trase nabral dovolj bonifikacijskih sekund, da je skočil na drugo mesto in tako preprečil dvojno zmago Ineosa.

Prejšnji članekGeorge Bennett se v novo sezono prvič podaja kot državni prvak
Naslednji članekTrentin kritičen do odziva ostalih sotekmovalcev