Anej Doplihar z izjemno vožnjo do drugega mesta na klasiki Ronde in Vlaanderen

Slovensko kolesarstvo doživlja razcvet na vseh področjih. Za nov izjemen dosežek je poskrbel Anej Doplihar, ki je prišel do drugega mesta na parakolesarski belgijski klasiki Ronde in Vlaanderen.

V Flandriji, natančneje med mestoma Brugge do Ronse se je letos odvila prva izvedba parakolesarske klasike Ronde in Vlaanderen. Slab mesec dni po Dirki po Flandriji so tako na svoj račun prišli tudi parakolesarji, ki so se pomerili v različnih kategorijah in na različnih dolžinah trase.

Za Slovence je bila izjemno zanimiva dirka v kategoriji ročnih kolesarjev (MH3). Na 87-kilometerski trasi sta nas zastopala Anej Doplihar in Andrej Rotar. Slednji je imel na trasi nekaj tehničnih težav, med drugim je tudi padel, a nato uspešno prišel v cilj. Žal je bil kasneje diskvalificiran.

Veliko uspešneje pa je z dirko opravil Doplihar, ki je bil dolgo časa v igri za zmago. Na koncu je bil Nizozemec Mischa Hielkema močnejši in je ciljno črto prečkal 3 minute in 11 sekund pred našim tekmovalcem, ki si je privozil srebrno medaljo.

Anej Doplihar je prišel do 2. mesta. (foto: Luka Kovic)

Luka Kovic je bil po tekmi z izplenom in celotno predstavo svojih varovancev zelo zadovoljen: »Pokazali smo, da smo konkurenčni na svetovnem nivoju. Prepričan sem, da bomo to pokazali tudi na tekmi svetovnega pokala v Ostendu.«

Slovenska parakolesarska reprezentanca se bo konec tedna pomerila na novi preizkušnji. Prizorišče dirke bo tokrat belgijski Ostend, kamor bosta dodatno pripotovala še Aleš Dragar in Jurij Porenta. Celotna reprezentanca bo na prihodnjih dirkah nastopala z mislijo na paraolimpijske igre v Tokiu, ki jim predstavljajo glavni cilj sezone.

Prejšnji članekFinančna kazen za dvakratno prečkanje ciljne črte? Villella lažji za 180 evrov
Naslednji članekTratnik in Mohorič odhajata na Giro, Novak izpadel iz osmerice