Allan Peiper se na željo Tadeja Pogačarja vrača v UAE Emirates

“Kolesarski oče” Tadeja Pogačarja se vrača. Po letu odsotnosti zaradi boja z boleznijo je Allan Peiper potrdil, da se vrača v ekipo UAE Emirates kot dirkaški analitik.

Tadej Pogačar je imel vse od prestopa k UAE Emirates ob sebi “angela varuha”. Allan Peiper ga je vodil skozi prva leta na velikem odru, kasneje pa odigra l ključno vlogo ob Slovenčevih zmagah na Dirki po Franciji.

Konec leta 2021 je Avstralec, ki živi v Belgiji, sporočil, da se umika iz kolesarstva. Več kot sedem let dolga borba z rakom je terjala svoj davek in 62-letnik ni več zmogel aktivno pomagati ekipi. Sprva je bilo mišljeno, da bo ostal v moštvu kot svetovalec, a tudi za to vlogo so mu pošle moči.

Dobro leto kasneje je Peiper pripravljen na povratek. V ekipo naj bi se vrnil na željo Tadeja Pogačarja, ki si ga je znova zaželel ob sebi. Avstralec je povabilo sprejel, a bo v ekipi imel manjšo vlogo kot v preteklosti.

V preteklih letih smo ostali v stiku in želim se zahvaliti Mauru (Gianetiju, direktorju moštva UAE Emirates, op. p.) ter ekipo za možnost vrnitve. Lepo je bilo videti, da gre ekipo dobro. Ljubim ta šport in ekipo, zato sem vesel vrnitve,” je povedal Peiper.

“Zagotovo bom imel manj aktivno vlogo. Ne vem, če bom v avtomobilu, tako kot sem bil prej. Tako se bom lahko osredotočil na nekatere druge podrobnosti in nudil povratne informacije športnim direktorjem.”

Uradni naziv Peiperja bo dirkaški analitik. V prvi vrsti bo v naprej pripravljal strategijo za posamezne dirke in svetoval športnim direktorjem, kako pristopiti k posameznim preizkušnjam. Zagotovo bo močno vpleten tudi v pripravo načrta za Dirko po Franciji, ki bo v novi sezoni zopet prvi cilj Tadeja Pogačarja.

Prejšnji članekVrnile so se bolečine v hrbtu Mathieuja van der Poela
Naslednji članekLaguna Negra, Tourmalet in Angliru – čaka nas peklenska Dirka po Španiji