Alejandro Valverde napovedal upokojitev po koncu letošnje sezone

Španski veteran Alejandro Valverde je potrdil, da se po koncu sezone 2021 namerava upokojiti. Olimpijske igre so edina dirka, ki ga še drži v karavani in z letošnjim letom bo zadovoljil tudi tej želji.

Valverde je slovo od kolesarstva napovedal že v lanski sezoni, a mu je nato koronavirus prekrižal načrte. Želel si je še zadnjič nastopiti na olimpijskih igrah, zato je zamaknil svojo upokojitev.

Na ekipni predstavitvi pred novo sezono je 40-letnik napovedal, da je letošnja sezona zanj zadnja med profesionalci.

»Mislim, da je to zame zadnja sezona, a se jo lotevam z enako mero entuziazma kot ostalih. Namen imam dirkati dobro in če zraven pridejo še zmage, toliko bolje. A sezono začenjam z mislijo, da je moja zadnja,« je povedal Valverde.

Olimpijska medalja je ena izmed redkih, ki še manjka Valverdeju. (vir: twitter)

V letu 2021 se bo Valverde posvetil predvsem olimpijadi, spomladi pa bo napadal ardenske klasike in Liege-Bastogne-Liege. Zaradi priprav na Tokio se bo v letošnji sezoni odpovedal nastopu na Dirki po Franciji, edino tritedensko dirko v sezoni bo odpeljal v domovini.

Španski veteran je v svoji 20-letni karieri dosegel številne odmevne rezultate. Na svoj račun je zbral 127 zmag, med katerimi je skupna zmaga na Dirki po Španiji, pet zmag na Valonski puščici in štiri zmage na Liege-Bastogne-Liege. Leta 2018 je v življenjepis dodal še dolgo pričakovani naslov svetovnega prvaka.

Alejandro Valverde ima sicer z Movistarjem podpisano pogodbo vse do leta 2024, zato lahko pričakujemo, da bo z moštvom ostal povezan tudi po koncu športne kariere. Že v nekaj zadnjih sezonah je Valverde zavzel vlogo mentorja mlajšim kolesarjem, zato lahko pričakujemo, da bo njegova vloga v moštvu podobna tudi v prihodnjih letih.

Oprema Alejandra Valverdeja

Prejšnji članekNamesto na priprave, se Roglič odpravlja v samoizolacijo
Naslednji članekPrimož Roglič ne bo branil zmage na Vuelti