Ale BTC Ljubljano okrepila Britanka Sophie Wright

Vrste italijansko-slovenskega moštva so močnejše za eno kolesarko. V ekipo se seli mlada, komaj 21-letna Sophie Wright. Britanka je v pretekli sezoni branila barve Equipe Paule Ka.

Wrightova velja za talentirano kolesarko, ki šele prihaja v soj kolesarskih žarometov. V letošnji sezoni je osvojila drugo mesto med mladimi kolesarkami na Dirki po Valencii. V prihodnjih letih se želi visoko uvrščati prav v razvrstitvi za mlade kolesarke, temu pa tu in tam dodati uvrstitev na zmagovalni oder.

»Želela sem narediti korak naprej v svoji kolesarski karieri. Podpis pogodbe z mojo prvo World Tour ekip mi bo to omogočil in ponudil priložnosti, katerih se zelo veselim in sem zanje hvaležna,« je povedala Britanka.

»V naslednji sezoni upam, da bom čim bolje izpolnila predpisano vlogo, hkrati pa dobila priložnost za zmago v razvrstitvi mladih kolesark in osvojitev stopničk na kateri izmed etapnih dirk.«

Sophie Wright je svojo kolesarsko kariero začela v gorskem kolesarstvu, kjer je prišla do bronastega odličja na svetovnem prvenstvu. V zadnjih dveh letih se vse bolj posveča cestnemu kolesarstvu, kjer kaže neizpodbiten talent.

»Sophie je mlado dekle iz sveta gorskega kolesarstva, a v zadnjih dveh letih je dokazala, da veliko obeta tudi na cesti,« je povedal direktor moštva Fortunato Lacquaniti. »Ve, kako je potrebno trenirati, ima veliko potenciala in sposobnosti, predvsem pri vožnji navkreber. Njen prihod je del našega programa vlaganja v mlade tekmovalke za prihodnost

Moštvo Ale BTC Ljubljana počasi dobiva okvirje za prihodnjo sezono. Večina kolesark, ki so za moštvo nastopale letos, še nima sklenjene nove pogodbe. Pričakovati gre, da jo bo večina članic obnovila in še naprej nastopala v rumeno-oranžnem dresu. Za zdaj sta odhod potrdili le Eri Yonamine (Team TIBCO-SVB) in Urška Žigart (Mitchelton-Scott). Najbolj slovensko žensko moštvo je že potrdilo prihod štirih kolesark, med njimi tudi lanske svetovne prvakinje Marlen Reusser.

Prejšnji članekMoja resnica o Dirki po Franciji
Naslednji članekAstana z novim imenskim sponzorjem