Alberto Dainese uspešno mimo padca in do velike zmage

Šprinterska 19. etapa se je končala z etapno zmago Alberta Daineseja, ki se je uspešno izognil padcu v zaključku. Vanj je bil vpleten tudi glavni favorit današnje etape Kaden Groves, ki pa je z dirko lahko nadaljeval.

Po dveh etapah v gorah se je danes karavana spopadla z ravninami Španije in se počasi že umerila proti Madridu. Tako imenovana tranzicijska etapa je obljubljala šprint, v katerem so se pomerili redki šprinterji na dirki.

Zaključek je bil tokrat precej varen, saj je glavnina že dva kilometra pred ciljem zavila na široko ciljno ravnino. A tudi to ni bilo dovolj, da bi vsi prišli varno v cilj.

Dober kilometer pred ciljem se je kolesar Alpecin-Deceunincka ozrl preko rame, ravno tedaj pa je član EF Education-EasyPosta rahlo spremenil svojo smer. Sledil je dotik koles in neizbežen padec, ki je na tla spravil kar nekaj kolesarjem. Med njimi je bil tudi Kaden Groves (Alpecin-Deceuninck), ki mu je glede na formo pripadal status prvega favorita.

Karavana se ob padcu jasno ni ustavljala. ‘Preživeli’ kolesarji so v visokem tempo nadaljevali proti cilju in čakali na pravi trenutek za začetek šprinta.

Prvi je na pedala stopil Filippo Ganna (Ineos Grenadiers), ki se v zadnjem času vse večkrat preizkuša v šprintu. Močni Italijan je uspešno odbil protinapad Ivana Garcie Cortine (Movistar), a bil nemočen proti rojaku Albertu Daineseju (dsm-firmenich).

Dainese, ki po sezoni odhaja k ekipi Tudor, je tako prišel do svoje prve etapne zmage na Dirki po Španiji in svoje tretje na Grand Touru. V preteklosti je bil že dvakrat najhitrejši na Dirki po Italiji.

Vsi akterji skupnega seštevka so v cilj prišli v glavnini. Tako stanje v skupnem seštevku ostaja nespremenjeno. Še naprej je na vrhu Sepp Kuss (Jumbo-Visma), ki ga jutri čaka še zadnji resni izziv na poti do končne zmage.

Prejšnji članekPolicisti napadli člana Jumbo-Visme, ki je želel poskrbeti za Jonasa Vingegaarda
Naslednji članekPrezgodnje veselje Carini Schrempf odneslo uspeh kariere