Adam Yates na radarju UAE Emiratesov

Številni zanesljivi viri poročajo, da so se pri UAE Emirates resno zagreli za prestop Adama Yatesa. Britancu se po koncu sezone izteče pogodba z Ineos Grenadiers in za zdaj nove še ni sklenil. V preteklosti se ga je povezovalo že s številnimi moštvi, a novica o prestopu v arabsko moštvo naj bi imela najbolj trdne temelje.

Ineos Grenadiers bodo pred novo sezono očitno znova dodobra prevetrili svoje vrste. Kolesarjem, na katere so v zadnjih letih stavili veliko, bodo pomahali v slovo in vse stavili na mlajše člane adute.

Britansko zasedbo je že zapustil sveže upokojeni Richie Porte, po koncu sezone pa se poslavlja tudi Richard Carapaz. Kot vse kaže pa bi moštvo lahko zapustil tudi Adam Yates, ki si je v dveh letih na Otoku prislužil status enega najbolj zanesljivih kolesarjev za tedenske dirke.

Ineos Grenadiers pa jasno ne cilja zgolj na tedenske dirke. Njihov glavni cilj vsako sezono so tritedenske dirke, med katerimi izstopa Dirka po Franciji. Tam pa Yates ni konkurenčen najboljšim. Letos je zasedel le deveto mesto in tako še nekoliko pokvaril vtis, ki ga je pustil s četrtim mestom na lanski Dirki po Španiji.

Vse torej kaže, da se bodo Britanci odpovedali 30-letniku. Ostala moštva so novico sprejela z nasmehom na obrazu in se postavila v vrsto za njegov podpis. Dolgo časa se ga je povezovalo s povratkom k BikeExchange-Jaycu in celo s selitvijo v prokontinentalno zasedbo B&B Hotels-KTM, sedaj pa je v vrsti nova ekipa.

Bosta kolesarja, ki sta v zadnjih dveh letih prikazala izjemne boje na UAE Touru, v prihodnji sezoni združila moči? (vir: twitter)

Mnogi zanesljivi viri poročajo, da so se za usluge Yatesa resno zagreli pri UAE Emirates, kjer že zadnjih nekaj sezon skušajo zgraditi najmočnejšo ekipo za etapne dirke. Težav z adutom za tritedenske dirke nimajo, saj bodo še dolgo vse stavili na Tadeja Pogačarja. Nekoliko večja luknja pa zazeva pri tedenskih dirkah, ki jih za ekipo trenutno še vedno v večini osvaja le Slovenec.

Prav to vrzel bi lahko zapolnil Yates in se tako pridružil podporni ekipi Pogačarja, ki jo za zdaj sestavljajo Joao Almeida, Juan Ayuso, Brandon McNulty in tudi mladi Finn Fisher-Black. Vsak izmed njih namreč lahko osvaja tedenske dirke, v treh tednih dirkanja pa jim vselej nekaj zmanjka.

Različni viri poročajo, da naj bi bil dogovor med Yatesom in UAE Emiratesom že precej blizu uradne potrditve, a da ima Britanec na mizi še eno ponudbo. Sprejeti mora torej odločitev, a po poročanju ljudi blizu Britanca, naj bi se nagibal k selitvi v arabsko ekipo.

Da so pogovori med ekipo in Yatesom že stekli, je v preteklih dneh potrdil tudi Mauro Gianetti, direktor ekipe UAE Emirates. “Da, pogovarjamo se z njim, tako kot tudi nekatere druge ekipe,” je povedal Švicar.

Nekoliko bolj zadržan je bil v izjavi Adam Yates, ki pa ni zanikal dogovarjanja z ostalimi ekipami.

Kmalu se bo razkrilo. Takrat boste izvedeli,” je med dirkanjem v Kanadi povedal Britanec.

Prejšnji članekMatej Mohorič obljubil zvestobo Bahrain Victoriousu
Naslednji članekFilippo Ganna sporočil datum napada na rekord vožnje na eno uro