Ackermann po diskvalifikaciji Bennetta do etapne zmage

Sam Bennett je danes prvi prevozil ciljno črto, a bil nato diskvalificiran. Irec je v zaključnem šprintu z ramo udaril Emilsa Liepinsa in bil zaradi tega premeščen na zadnje mesto v skupini. Zmaga je tako pripadla Pascalu Ackermannu.

V devetih dneh dirkanja smo videli šele dve ravninski etapi, na katerih so se v zaključku spopadli šprinterji. Še enkrat več je bil najmočnejši Sam Bennett, a bil kasneje zaradi nevarnega šprinta diskvalificiran. Pascal Ackermann je danes šprintal veliko bolje kot na prvi ravninski etapi in prišel do drugega mesta, naknadno pa bil razglašen za etapnega zmagovalca. Tretje mesto pa je pripadlo Gerbenu Thijssenu.

Zaključek današnje etape je bil zelo tehničen, zato so se ekipe v ospredje začele postavljati že zelo zgodaj. Ravno takrat, ko so ekipe začele sestavljati svoje vlake je Primožu Rogliču spustila prednja zračnica in moral je spustiti glavnino. Trinajst kilometrov do cilja je Roglič hitro zamenjal kolo, počakal ga je tudi eden moštvenih kolegov, tako da je uspel skupino ujeti še preden so se začeli vneti boji za etapno zmago.  

Razen omenjene tehnične okvare je Roglič danes skupaj s preostalimi favoriti preživel dokaj miren dan. Na letošnji Dirki po Španiji jih ni prav veliko, zato je vsak dan »počitka« še kako dobrodošel. Slovenski as je svoj rojstni dan tako uspešno končal v glavnini in ostaja na drugem mestu v skupnem seštevku, za Richardom Carapazom zaostaja 13 sekund. Prav tako je obdržal zeleno majico vodilnega kolesarja po točkah.

Tudi jutri kolesarje čaka na papirju lahka etapa. Nekaj krajših vzponov na poti do cilja karavani ne bi smelo predstavljati večjih težav, zato se v zaključku pričakuje boj glavnine. Trasa sicer ponuja možnosti za uspešen pobeg, a zaradi maloštevilnih ravninskih etap bodo ekipe šprinterjev najverjetneje skušale ubežnike ujeti pred ciljem.

Zaključek jutrišnje etape sicer ni povsem po godu čistokrvnim šprinterjem, saj se trasa v zadnjem kilometru in pol strmo dviga. Povprečni naklon znaša 5,9 odstotka, zato lahko pričakujemo boje vzdržljivejših šprinterjev.

Prejšnji članekEF Pro Cycling kolesarjem, ki so sprejeli »korona znižanje« plače, ponudil podaljšanje pogodbe
Naslednji članekOtroci (in starši), vedno nosite čelado!