24 kolesarjev diskvalificirano z Gira Next Gen zaradi držanja avtomobila med vzponom na Stelvio

V teh dneh v Italiji poteka mladinska izvedba Dirke po Italiji. Preizkušnja, nekoč znana kot Baby Giro, danes pa izvedena pod imenom Giro Next Gen, je v četrti etapi med vzponom na Stelvio postregla z bizarnimi prizori, zaradi katerih je bilo diskvalificirano kar 24 kolesarjev.

Prevoziti legendarni vzpon na Stelvio so sanje marsikaterega kolesarja. Vzpenjanje preko znamenitih zavojev, kjer so se pisale velike kolesarske zgodbe, motivira večino kolesarjev, a za nekatere ve vzpon očitno prezahteven.

Kolesarji so se v sklopu 4. etape Gira Next Gen povzpeli na Stelvio. Na vrhu je slavil član Jumbo-Visme Johannes Staune-Mittet, a pozornost javnosti je poželo predvsem dogajanje v ozadju.

Kar 24 kolesarjev je bilo po koncu etape diskvalificiranih z dirke. Razlog za eno najbolj množičnih diskvalifikacij je držanje kolesarjev za avtomobile med vzpenjanjem do vrha.

Dogodek je posnel eden izmed gledalcev in ga objavil na splet. Prizori so tragikomični, saj lahko vidimo kako se pet in več kolesarjev drži enega avtomobila in si pomaga pri vzponu. Prav tako sta se dva kolesarja prijela policijskega motorja in si z njim pomagala proti vrhu.

Dolgo po koncu etape, natančneje ob 22.52 so organizatorji sporočili, da je diskvalificiranih 24 kolesarjev, ki jim je hkrati naložena tudi kazen 100 švicarskih frankov.

Dodatno so kazen prejeli tudi športni direktorji, ki so sedeli v avtomobilih. Tudi oni so prejeli 100 švicarskih frankov kazni, hkrati pa je avtomobil do konca umaknjen z dirke.

Prejšnji članekFelix Gall vrnil Mattiasu Skjelmoseju in mu slekel rumeno majico
Naslednji članekArnaud Demare besen po izločitvi iz ekipe za Dirko po Franciji