Znana slovenska reprezentanca za olimpijado v Tokiu

Olimpijski komite Slovenije je objavil seznam športnikov, ki bodo potovali na olimpijado v Tokio. Nas seveda najbolj zanima kolesarska zasedba, v kateri večjih presenečenj ni.

Slovenija ima na cestni dirki na voljo štiri mesta. Kot ena glavnih favoritov za zlato medaljo sta v ekipi jasno Tadej Pogačar in Primož Roglič, podporo pa jima bosta nudila Jan Polanc, ki je Pogačarjev moštveni kolega, in Jan Tratnik.

Pogačar in Roglič sta skupaj nastopila že na svetovnem prvenstvu v Imoli in tam prikazalo dobro usklajenost. Tedaj je vlogo kapetana dobil Roglič, saj je Pogačar spoznal, da nima najboljšega dne. Podoben načrt je Andrej Hauptman, selektor reprezentance, skoval tudi za olimpijado, kjer se bo na cesti odločilo, kdo bo glavni mož naše reprezentance.

Na kronometrski preizkušnji bomo imeli žal le eno mesto. To bo pripadlo Primožu Rogliču, ki bo tako kot edini Slovenec nastopil na obeh preizkušnjah. Gre za zahteven kronometer z več vzponi. Dolgo časa je na priložnost na kronometru upal Jan Tratnik, a glede na zahtevnost trase je izbor enega iz dvojca Roglič-Pogačar bolj smiselna odločitev.

Cestna dirka

  • Primož Roglič
  • Tadej Pogačar
  • Jan Tratnik
  • Jan Polanc

Kronometer

  • Primož Roglič

Olimpijska preizkušnja čaka tudi dekleta. Slovenci bomo imeli v Tokiu le eno predstavnico, na cestni dirki bo nastopila aktualna državna prvakinja Eugenia Bujak, ki ima največ možnosti za uspeh na težki gorski trasi v okolici gore Fuji.

Slovenci na kronometru svoje predstavnice žal ne bomo imeli.

Cestna dirka

  • Eugenia Bujak
Prejšnji članek»Sredinec« ženskemu kolesarstvu: Prenos največje dirke omogočen le za zadnjih 15 kilometrov
Naslednji članekMark Cavendish spominja na najboljše časa, veseli se še druge zmage