Zlomljen komolec ogroža nastop Annemiek Van Vleuten na cestni dirki

Annemiek Van Vleuten je v nenavadnem padcu na začetku mešanega kronometra utrpela zlomljen komolec. Ta ji sicer omogoča dirkanje, a vprašanje je, kako huda bo bolečina in ali se bo z njo lahko normalno kosala s tekmicami.

Dekleta v soboto čaka cestna dirka svetovnega prvenstva. Po izjemni sezoni je prva favoritinja za osvojitev mavrične majice prav Annemiek Van Vleuten, a Nizozemke morda sploh ne bo na štartu.

Zvezdnica ženske karavane je v sredo sodelovala v mešanem kronometru. Ta se Nizozemski ni izšel po načrtih, saj je najprej tehnične težave doživel Bauke Mollema, nato pa se je štart ponesrečil še Van Vleuten.

Nizozemka je skupaj z Ellen Van Dijk in Riejanne Markus zapeljala po štartni klančini, nekaj sekund kasneje pa izgubila ravnotežje in grdo padla. Ob padcu je z desnim komolcem udarila v tla. Iz bolnišnice je sporočila, da jo skrbi predvsem komolec, v katerem čuti bolečino.

Rentgensko slikanje je razkrilo, da si je 39-letnica zlomila komolec. Gre sicer za lažji zlom, ki še omogoča dirkanje tudi na sobotni cestni dirki, a jasno je, da Nizozemka ne bo 100-odstotna.

Annemiek lahko kolesari s stabilnim zlomom, a vprašanje je, v kako hudih bolečinah bo. Videli bomo v prihodnjih dneh. Upamo, da bo Annemiek na štartu, a to mora biti upravičeno,” je povedala nizozemska selektorica Loes Gunnewijk.

Annemiek Van Vleuten je bila sicer z naskokom prva favoritinja za osvojitev naslova svetovne prvakinje. Za seboj ima zgodovinsko dobro sezono, v kateri je osvojila Dirko po Italiji, Dirko po Franciji in Dirko po Španiji. Naslov svetovne prvakinje bi tako dodal še piko na i.

Nizozemska ekipa ima sicer v zasedbi še številne izjemne kolesarke, ki prav tako lahko konkurirajo za zmago. Izpostaviti gre predvsem Demi Vollering, Ellen Van Dijk in nenazadnje tudi Marianne Vos, ki bi bile izjemne pomočnice Van Vleuten, a hkrati njihova zmaga ne bi bila nobeno presenečenje.

Prejšnji članekWout van Aert podaljšal pogodbo z Jumbo-Vismo
Naslednji članekPogačar ne verjame, da se lahko otrese Van Aerta in Van der Poela, skušal pa ju bo utruditi