Žiga Jerman od prihodnje sezone član Androni-Giocattolija

Mladi slovenski up Žiga Jerman bo po sezoni menjal klubske barve. Dosedanji član Groupame-FDJ bo v prihodnjem letu nastopal kot član italijanskega moštva Androni-Giocattoli. Podpisal je dvoletno pogodbo.

Dvaindvajsetletni Žiga Jerman velja za enega najbolj talentiranih mladih slovenskih šprinterjev. Pri njegovih 20. letih je potencial v njem prepoznalo francosko moštvo Groupama-FDJ, ki ga je zvabilo v svoje vrste in ga nato dve leti kalilo v svoji razvojni ekipi.

Jerman je svojo francosko avanturo začel leta 2019. vir: twitter

Francoske avanture Jermana bo v prihodnji sezoni konec, saj se vrača v bližino rodne Slovenije. Italijansko moštvo Androni-Giocattoli je v Slovencu našlo pravega kolesarja za svoje želje, zato je z njim sklenilo dvoletno pogodbo.

Androni-Giocattoli spada med prokontinentalna moštva, torej moštva drugega kakovostnega razreda. Vendar pa italijansko moštvo redno dobiva povabilo za Dirko po Italiji, tam so nastopali v zadnjih treh letih.

Žiga Jerman je v zadnjih dveh letih, ki jih je preživel v Franciji, nastopal v večini na manjših dirkah ter dirkah mlajših kategorij. V lanski sezoni je zbral številne nastope na dirkah, na katerih je zbral nekaj uspehov. Morda največja sta šesto mesto na mladinski izvedbi Dirke po Flandriji in deveto na mladinskem Paris-Roubaix. Najbližje zmagi je sicer prišel na francoski dirki Entre Brenne, kjer je končal kot drugi.

Največji uspeh dosedanje kariere Jermana je zagotovo zmaga na mladinski izvedbi klasike Gent-Wevelgem. To je Slovenec osvojil leta 2018, tedaj še kot član moštva Ljubljana Gusto Xaurum.

Največji uspeh kariere je Jerman dosegel leta 2018 z zmago na Gent-Wevelgem. vir: twitter

Jerman se bo z novimi sotekmovalci prvič srečal novembra, ko bo ekipa organizirala sestanek po sezoni. Po nekajmesečnem premoru se bo januarja začela nova sezona.

Žiga Jerman je ob podpisu pogodbe dejal, da se veseli novega izziva, še posebej pa se veseli priložnosti, da se na dirkah zopet združi z nekdanjim sotekmovalcem Tadejem Pogačarjem. Tokrat bosta seveda na nasprotnih straneh.

Prejšnji članekKolesarji pozivajo k predčasnemu koncu Dirke po Italiji
Naslednji članekZaključna vzpona razbila glavnino, še drugič slavil Ulissi