Zataknjen tovornjak ogroža zaključek današnje etape

Letošnja Dirka po Franciji je postregla že z mnogimi posebnostmi, danes pa se ponuja nova. Zaključek etape je namreč ogrožen zaradi tovornjaka, ki se je zataknil na cesti, ki vodi na prelaz Cote de Mont Saxonnex.  

Karavano danes čakajo trije vzponi prve kategorije, vsi so na sporedu v zadnji tretjini dirke. A njihov obisk še ni nujen, saj že prvi izmed njih za zdaj ni prevozen. Na ozki cesti se je ob skalno steno zataknil tovornjak, ki onemogoča prehod do vrha.

Do zapleta je prišlo na 102. kilometru današnje trase, od katerega je do cilja še 48 kilometrov. Karavana bo tja prišla okoli 16. ure in upamo, da bo težava do tedaj že rešena.

Kakšni bodo ukrepi organizatorja, če bo tovornjak še vedno zapiral pot v času prihoda kolesarjev, ni jasno, za spremembo trase z obvozom je prepozno. Ena izmed možnosti je nevtralizacija dirka, kar bi močno spremenilo potek dirkanja, saj ni jasno ali bi se po tem dirka še nadaljevala.

ZADNJE INFORMACIJE: Tovornjak se je rešil iz zagate in ponovno odprl cesto na prelaz. Karavana bo tako lahko nemoteno prečila vzpon prve kategorije.

Prejšnji članekZastrašujoča ekipa Belgije, ki odhaja na olimpijske igre branit zlato
Naslednji članekTadej Pogačar se je strgal z verige, oblači se v rumeno majico