Zastrašujoča forma Wouta van Aerta, ki napoveduje uspešno pomlad

Wout van Aert je v vrhunski formi. To na ciklokrosaškem odru dokazuje iz tedna v teden, kjer niza zmage eno za drugo. V spomladanski del sezone, kjer bo napadal enodnevne klasike, lahko gleda z optimizmom.

Wout van Aert je ciklokros sezono začel z zamikom. Prve dirke se je udeležil v začetku decembra, do danes pa zbral že deset nastopov. Izkupiček s teh dirk je vrhunski – zbral je sedem zmag, nikoli pa še ni bil slabši kot drugi.

Do konca ciklokros sezone ima v koledarju še tri dirke, zadnja med njimi je svetovno prvenstvo, kjer bo nesporni favorit za osvojitev še četrte mavrične majice.

Pri Jumbo-Vismi se jim ob uspehih Belgijca zagotovo smeji. Ne le, da z zmagami ponaša dober glas o ekipi v svet, precej bolj jih lahko navdušuje dejstvo, da je forma Van Aerta pred začetkom spomladanskega dela sezone zastrašujoče dobra.

Sobotna zmaga na Superprestigu Gullegem je bila že njegova sedma v tej sezoni ciklokrosa. (vir: twitter)

V nizozemski ekipi so letos sklenili, da bo 28-letnik spomladi dirkal na manj dirkah in se raje bolj osredotočil na nekaj pomembnejših preizkušenj. Pomembne bodo predvsem zmage na spomenikih, ki se mu v zadnjih letih rade izmikajo.

Če bo Van Aert nadaljeval tovrstno formo, se lahko spomladi podpiše pod praktično vsako dirko, ki si jo želi. Glavna cilja bosta Dirka po Flandriji in Pariz-Roubaix, ki bosta na sporedu v začetku aprila. Tam se bo pomeril tudi z velikim rivalom Mathieujem van der Poelom, ki pa trenutno v ciklokrosu lahko le prizna premoč starejšemu Belgijcu. Bo tako tudi na cesti?

Wout van Aert bo cestno sezono začel mesec dni po svetovnem prvenstvu v ciklokrosu. Prva dirka v sezoni 2023 bo Strade Bianche, ki bi mu, glede na uspehe v ciklokrosu, morala odgovarjati. Jumbo-Visma je tudi močno nadgradila ekipo za klasike, kar pomeni, da Van Aert v zaključku ne bo več ostajal sam.

Po dirki na belih cestah Toskane se bo odpravil na Tirreno-Adriatico, kjer je leta 2021 dirkal zelo dobro in zasede drugo mesto. Tudi letos bo prvi adut moštva. Že nekaj časa si namreč želi zmage na etapni dirki najvišjega razreda in Tirreno-Adriatico se zdi idealna izbira, sploh ker vsebuje tudi posamični kronometer.

V nadaljevanju spomladi bo Belgijec nastopil na treh spomenikih – Milano-San Remo, Dirka po Flandriji in Pariz-Roubaix – koledar pa bo dopolnil še z dirkama E3 Saxo in Gent-Wevelgem.

Po nastopu na Pariz-Roubaixu bo svojo osredotočenost preusmeril proti etapnim dirkam. Po daljših pripravah bo nastopil na Dirki po Švici, ki bo služila kot glavna priprava na Dirko po Franciji.

Prejšnji članekRemco Evenepoel bo pred Dirko po Italiji več treniral in manj dirkal
Naslednji članekMiguel Angel Lopez našel novo ekipo, kjer bo skušal znova zagnati kariero