Wout van Aert zaradi bolezni izpušča Strade Bianche

Ena najlepših in med gledalci najbolj priljubljenih dirk bo letos ostala brez nekaterih velikih zvezdnikov. Pred časom je svoj nastop že odpovedal Tadej Pogačar, sedaj pa je bolezen od dirke oddaljila še Wouta van Aerta.

Marsikateri gledalec že nestrpno pričakuje boje na belih cestah Toskane, kjer pa je štartna lista iz tedna v teden bolj klavrna. Tekmovalci iz takšnih in drugačnih razlogov odpovedujejo nastop, zadnji v vrsti odsotnih pa je Wout van Aert.

Belgijski zvezdnik je na tovrstnih dirkah vselej eden glavnih favoritov za zmago in tudi tokrat ne bi bilo nič drugače. Tudi sam si želi le prvega mesta, zato v primeru, da je to nedosegljivo, nastop raje odpove.

Pretekle tedne je preživel na višinskih pripravah na Tenerifih, kamor je prišel po krajšem odmoru po naporni ciklokros sezoni. A ti se niso izšli po načrtih, saj se je dolgo časa boril z boleznijo in tako njegova forma ni na nivoju, ki bi si ga želel.

Z ekipo je sklenil, da raje še nekaj dni nameni treningu na višini in tako nadoknadi zamujeno. Posledično ga na Strade Bianche ne bo, sezono pa bo začel 6. marca na Tirreno-Adriatico.

Ne bo me na štartu Strade Bianche,” je v video sporočilu povedal belgijski zvezdnik. “Cestno sezono bom začel na Tirreno-Adriatico.”

“Na žalost se nekaj dni preteklega tedna, ob začetku pripravljalnega tabora na Tenerifih, nisem počutil dobro. Na srečo ni bilo prehudo in sem se kmalu pozdravil, a je to vplivalo na moj trening.”

“Po premoru po svetovnem prvenstvu v ciklokrosu sem izgubil še nekaj dni treninga. Odločili smo se, da je bolje ostati na višini in tako doseči najboljšo formo za Tirreno-Adriatico.”

“Mislimo, da ne morem biti v idealni formi na Strade Bianche. Dirkati želim na zmago in to trenutno ni mogoče. Potrebujem še nekaj časa, včasih je sprememba načrtov nujna. Tako pač je,” je še dodal Belgijec.

Veliki zvezdnik Jumbo-Visme je tako prečrtal enega glavnih ciljev spomladanskega dela sezone. Še vedno pa v koledarju ostajata primarna cilja, to sta zmaga na Dirki po Flandriji in Pariz-Roubaixu.

Prejšnji članekMatej Mohorič po tretjem mestu ostal brez kolesarskega števca s podatki o vožnji
Naslednji članekPrimož Roglič razkril ime drugega sina