Wout van Aert podaljšal pogodbo z Jumbo-Vismo

Eden glavnih zvezdnikov Jumbo-Visme Wout van Aert je pristavil svoj podpis na podaljšanje pogodbe. Ta ga po novem z ekipo veže vse do leta 2026.

Wout van Aert velja za enega glavnih zvezdnikov kolesarstva in ob Primožu Rogliču najpomembnejšega člana Jumba-Visme. Nizozemsko moštvo ga je v svoje vrste zvabilo že leta 2019, od tedaj pa se je razvil v najbolj vsestranskega kolesarja v karavani.

Njegova vrednost je Jumbo-Vismi jasna, zato so naredili vse, da Belgijca v svoji sredini zadržijo tudi v prihodnje. Čeprav je imel z moštvom veljavno pogodbo še dve leti, Nizozemci raje igrajo varno igro. Ponudili so mu novo pogodbo, ki ga bo v ekipi zadržala do leta 2026.

V ekipi se počutim zelo dobro. Dokazali smo že, da tu lahko dosegam najboljše rezultate. To je tudi posledica obravnave, ki sem jo tu deležen,” je povedal zadovoljni 28-letnik.

“Presenetilo me je, da se je ekipa želela znova pogajati o moji pogodbi, vendar je to lepo priznanje. Dogovorili smo se zelo hitro. Mislim, da daljše sodelovanje ne predstavlja nikakršnih pasti, saj smo v preteklih štirih letih dokazali, da skupaj lahko napredujemo.

Van Aert je v štirih letih v ekipi zbral 38 zmag. Med njimi se najde precej prestižnih uspehov, kot so zmaga na Milano-San Remo, Strade Bianche, Amstel Gold Race in seveda devet etapnih zmag na Dirki po Franciji.

V letošnji sezoni mu je ekipa tudi prvič v karieri dovolila, da je napadel zeleno majico Dirke po Franciji. To je bil eden pomembnejših pogojev, ki jih je od ekipe zahteval Belgijec. Moštva ni razočaral, saj je v Pariz pripeljal v zeleni majici, ki jo je osvojil zelo prepričljivo.

Vedno iščem nove izzive in veliko moram še doseči. Občasno slišim očitke, da mi ekipa daje premalo priložnosti. Mislim, da temu ni tako. Zaradi razvoja, ki sem ga lahko doživel s to ekipo, sem že dobil veliko več možnosti, kot bi jih sicer. Morda bi bil v drugi ekipi kapetan na Grand Touru, a ne bi imel enakih nog,” je pojasnil Van Aert, ki je več kot očitno zadovoljen v dresu Jumbo-Visme.

Vesel sem, da sem tukaj našel svoj dom,” je še dodal.

Prejšnji članekNenavaden padec Annemiek Van Vleuten, ki jo je poslal v bolnišnico
Naslednji članekZlomljen komolec ogroža nastop Annemiek Van Vleuten na cestni dirki