Woods z izvrstno odmerjenim napadom do etapne zmage

Sedma etapa je postregla z izjemno zanimivim bojem za etapno zmago. Zanjo so se udarili ubežniki, natančneje ubežniki med ubežniki, na koncu pa je največ moči in taktične spretnosti premogel Michael Woods.

Kar osemnajst kolesarjev se je danes podalo v lov za etapno zmago, med njimi tudi Alejandro Valverde, ki je pred etapo zaostajal le 3 minute za rdečo majico. Prav zaradi Španca glavnina, ki ji je danes poveljeval Ineos, bega ni spustila predaleč.

Skupina favoritov je pred zadnjim vzponom zaostajala le minuto in pol za čelom dirke in ponujala se je možnost borbe za etapno zmago, a v glavnini prave želje po lovu ni bilo, zato so ubežniki lahko zadihali in se osredotočili na zaključek etape.

Dobrih dvajset kilometrov do cilja je napadel Woods in si privozil nekaj metrov prednosti, ki jih je ohranil vse do vrha zadnjega vzpona. V lov za Kanadčanom se je podal Nans Peters, kasneje pa so se Francozu pridružili še Alejandro Valverde, Omar Fraile in Guillaume Martin. Peterica se je združila 17 kilometrov do cilja in s pol minutno prednostjo pred zasledovalno skupinico drvela proti cilju.

Preostanek ubežnikov se danes ni želel sprijazniti z bojem za šesto mesto, zato so složno lovili peterico, a bili neuspešni.

Osem kilometrov do cilja so se na čelu dirke začeli spogledovati in prednost se je začela topiti. Začeli so se samostojni napadi, ki so trajali vse do ciljne črte. Po številnih poskusih je kilometer in pol do cilja skočil Woods, si privozil slabih 100 metrov prednosti in jo uspel zadržati vse do ciljne črte.

Na drugem mestu je v cilj prišel razočarani Omar Fraile, ki je med peterico veljal za najmočnejšega, če bi prišlo do šprinta. Kot tretji je etapo končal Alejandro Valverde in tako glavnini odščipnil kar nekaj časa.

V glavnini so se napovedovali napadi v zaključku etape, a na koncu do njih ni prišlo. Vsi favoriti so skupaj prišli v cilj, tako da v skupnem seštevku ni prišlo do večjih sprememb. Novost med deseterico je le George Bennett, ki je danes sodeloval v begu. Primož Roglič ostaja na četrtem mestu s 30 sekundami zaostanka.

Prejšnji članekPogačar na vrhu UCI lestvice zamenjal Rogliča
Naslednji članekDirektor Dirke po Italiji zahteva sankcije za Jumbo-Vismo in EF Pro Cycling