Wilco Kelderman združuje moči s Petrom Saganom

Po poročanju zanesljivega nizozemskega časnika De Telegraaf, naj bi Wilco Kelderman v naslednji sezoni prestopil v ekipo Bora-hansgrohe. Nizozemski kolesar je že pred časom potrdil, da iztekajoče se pogodbe z ekipo Sunweba ne bo podaljšal.

Kelderman že od časa pred prekinitvijo sezone išče novo ekipo in očitno jo je naposled le našel. Bora-hansgrohe ima v svojih vrstah kar nekaj dobrih kolesarjev za skupno razvrstitev in s prihodom Nizozemca bi v prihodnjih sezonah lahko resno kandidirali za visoka mesta na največjih dirkah.

V ekipi Bore-hansgrohe bo imel Kelderman nekaj več konkurence kot jo ima sedaj v Sunwebu. vir: twitter

Nemška ekipa ima trenutno podpisano pogodbo z Emanuelom Buchmannom, ki je prvi mož ekipe na etapnih dirkah. Svojo kakovost je dokazal na lanski Dirki po Franciji, ko je praktično brez ekipne pomoči prišel do visokega četrtega mesta. Na svoji plačilni listi ima Bora-hansgrohe tudi Maximiliana Schachmanna. Nemec je letos pred prekinitvijo sezone dokazal, da bo nanj treba v prihodnosti še resno računati. Zmagal je namreč na dirki Paris-Nica.

O Bori-hansgrohe težko govorimo, ne da bi omenili Petra Sagana. Slovaški superzvezdnik ima z ekipo podpisano pogodbo tudi za naslednje leto, tako da bosta s Keldermanom skupaj vozila vsaj eno leto.

Eno leto vozil tudi z Rogličem

Wilco Kelderman je svoje prve profesionalne kilometre naredil v ekipi LottoNL-Jumbo in leta 2016 vozil skupaj s Primožem Rogličem. Leto kasneje je tedaj 26-letnik prestopil v vrste Sunweba, kjer je po odhodu Toma Dumoulina prejel dirigentsko paličico. V letošnji sezoni bi lahko konkuriral za številne zmage na etapnih dirkah, a mu je, tako kot številnim, koronavirus dodobra spremenil načrte.

Prve profesionalne kilometre je Kelderman naredil v ekipi LotoNL-Jumbo. vir: Twitter

Kelderman pa ni edini, ki po sezoni zapušča nemško ekipo. Svoj odhod je že napovedal Sam Oomen, ki odhaja k Jumbo-Vismi. Izpraznjeno mesto glavnega kolesarja na etapnih dirkah bo v ekipi Sunweba najverjetneje zapolnil Romain Bardet, ki je že potrdil odhod iz ekipe Ag2r La Mondiale.

Vsi prestopi bodo najverjetneje uradno potrjeni že kmalu. Prvi avgust je namreč datum, od katerega dalje lahko ekipe, po pravilih mednarodne kolesarske zveze, uradno oznanjajo prestope kolesarjev.

Prejšnji članekNizozemec Olav Kooij zmagovalec VN Kranja
Naslednji članekOči kolesarskega sveta uprte v Burgos