»Vsako dirko ne moremo pričakovati boja Van Aerta in Van der Poela«

Wout van Aert in Mathieu van der Poel na sleherni spomladanski klasiki spadata v sam vrh favoritov. Letos sta se že udarila na Strade Bianche, gledalci pa nestrpno pričakujemo njun prihajajoči boj na Milano-San Remu. A športni direktor Jumbo-Visme poudarja, da vselej ne moreta biti osamljena na vrhu.

Wout van Aert (Jumbo-Visma) je po razočaranju na Strade Bianche razpoloženje dvignil z dobrimi predstavami na Tirreno-Adriaticu. Tam se je sploh prvič preizkusil v vlogi kapetana na etapni dirki in takoj dokazal, da z lahkoto opravlja tudi to nalogo.

Dirko dveh morij je končal na drugem mestu, zaostal je le za našim Tadejem Pogačarjem (UAE Emirates). Poleg drugega mesta v skupni razvrstitvi se je razveselil še dveh etapnih zmag, ki mu dajeta lepo popotnico za vstop v obdobje klasik.

Belgijec v prihodnjem mesecu dni namerava nastopiti na petih enodnevnih klasikah, med njimi pa bodo kar trije spomeniki. Prvi bo Milano-San Remo, ki pa bo izmed vseh treh za Rogličevega moštvenega kolega najmanj pomemben. Veliko bolj si namreč zmage želi na Dirki po Flandriji in Pariz-Roubaixu.

Kolesarja si delita zgodovino tudi s ciklokrosa. (vir: twitter)

»Vsaka dirka, ki jo Wout začne, je pomembna. Na vsako dirko se podamo z namenom zmage. Spomeniki so pomemben ekipni cilj in Dirka po Flandriji ter Pariz-Roubaix sta trenutno največja cilja,« je hierarhijo dirk predstavil športni direktor Jumbo-Visme Arthur van Dongen.

»Wout je lačen zmag, dokazovanja in boja z ostalimi fanti,« je povedal Van Dongen. »Nikakor ga ne zadržujemo. Sam točno ve, kaj mora storiti, kakšni so njegovi občutki in kaj lahko stori. Zelo je uravnovešen, kar nas navdušuje.«

Van Aert je v lanski sezoni dokončno dokazal, da si zasluži vlogo kapetana na enodnevnih dirkah. Nizozemsko moštvo je pred sezono ekipo za enodnevne preizkušnje še nekoliko okrepilo in tako izkazalo podporo 26-letniku.

»Uči se biti vodja. Je zelo zabaven. Na sestankih poda veliko informacij. Veliko ve tudi o taktiki in je na splošno zelo močno vključen v celoten proces, ki ga prinaša profesionalizem

Poleg Van der Poela bo za zmage nevaren tudi Julian Alaphilippe. (vir: twitter)

Pri Jumbo-Vismi si nadejajo, da bodo v prihodnjem mesecu na svoj račun zbrali veliko zmag, a se zavedajo, da bo za to potrebno veliko več kot le premagati glavnega tekmeca Mathieua van der Poela (Alpecin-Fenix).

»Ne gre se le za premagati Van der Poela in Wout se tega dobro zaveda,« je pojasnil Van Dongen. »Vedno se bosta borila, saj sta podobna kolesarja, ki si delita zgodovino. A tu je še Alaphilippe in ostali kolesarji. Vsako dirko ne moremo pričakovati le boja Van Aerta in Van der Poela

»Wout se ne ozira na ostale fante. Osredotočen je na svojo pripravo in sam izbira taktiko ter ustvarja dirko. Zaveda se, da ne rabi premagati le Van der Poela. Zmagati želi proti vsem.«

Prejšnji članekDirektor Astane-Premier Tech si želi povratka Vincenza Nibalija
Naslednji članekMilano-San Remo: Mohorič cilja visoko, Tratnik in Mezgec v vlogi pomočnika