Vrnile so se bolečine v hrbtu Mathieuja van der Poela

Dutch Mathieu Van Der Poel pictured in action during the men's elite race at the 'Herentals Crosst' cyclocross cycling event on Tuesday 03 January 2023 in Herentals, the fourth stage in the X2O Badkamers 'Trofee Veldrijden' competition. BELGA PHOTO JASPER JACOBS (Photo by JASPER JACOBS / BELGA MAG / Belga via AFP) (Photo by JASPER JACOBS/BELGA MAG/AFP via Getty Images)

Po lanski ciklokros sezoni, ki jo je Mathieu van der Poel izpustil skoraj v celoti, je letos stanje precej bolje. Nastopil je že na 12 dirkah in se podpisal tudi pod zmage, a v zadnjih tednih so se bolečine v hrbtu vrnile.

Trenutno ni zabavno dirkati v ciklokrosu,” je ob koncu vikenda, v katerem se je moral dvakrat zadovoljiti z drugim mestom, povedal Mathieu van der Poel. Dvakrat je bil premagan s strani Wouta van Aerta, a bolj kot premoč Belgijca, mu zabavo kvarijo bolečine v hrbtu.

Nedeljska dirka v pesku Zonhovena je dokončno potrdila, da Van der Poel ni pravi. Van Aert, ki dirka v izjemni formi, se mu je oddaljil že v tretjem krogu in do cilja ustavil minuto in pol prednosti. Nizozemec je bil v cilju vidno razočaran, a bolj kot zaostanek, ga je skrbelo zdravstveno stanje.

“Ni dobro. Ne gre tako kot bi si želel. Hrbet me znova boli in to me jezi,” je povedal Van der Poel.

Nizozemec se z bolečinami v hrbtu bori vse od sezone 2021. V njej je na gorski preizkušnji olimpijskih iger grdo padel in si poškodoval hrbet. Vse od takrat poškodbe ne uspe sanirati. Lani je z izpustitvijo ciklokros sezone sicer nekoliko popravil stanje, a so se bolečine sedaj zopet vrnile.

Edina stvar, o kateri razmišljam, je, da me boli hrbet. Na dirki pa moraš biti 100 % osredotočen na progo, kar meni ne uspeva,” je povedal 27-letnik, ki je konec tedna na dirki padel kar dvakrat.

“Približno pol kroga dirkam v tempu, ki ga želim, nato pa se moram držati nazaj zaradi bolečine v hrbtu. To je zelo nadležno.”

Van der Poel sicer priznava, da je Van Aert trenutno v izjemni formi in da za njegova druga mesta ni kriva zgolj bolečina v hrbtu.

“Wout van Aert je seveda zelo močen, tega mu ne moremo odvzeti. A sam bi moral biti sposoben se dlje boriti.”

“Jutri odpotujem na pripravljalni tabor v Španijo in morda je to čas, da se zopet poberem in delam na težavah hrbta,” je še povedal 27-letnik, ki se namerava na ciklokros kolo vrniti konec meseca, preden se 5. februarja bori še na svetovnem prvenstvu.

Prejšnji članekVIDEO: Rigoberto Uran razkrije, kako tesni so kronometrski dresi
Naslednji članekAllan Peiper se na željo Tadeja Pogačarja vrača v UAE Emirates