Vreme bo ponagajalo kolesarjem v Avstraliji

Vožnja na čas je za nami in vse oči se počasi že usmerjajo v prihodnji konec tedna, ko bo na svetovnem prvenstvu potekala cestna dirka. Tam visoko cilja tudi Tadej Pogačar, ki upa, da mu bo vreme omogočalo nemoten trening.

Kolesarji so se v vožnji na čas pomerili v idealnih vremenskih razmerah. Sončen dan in temperatura okoli 22 stopinj Celzija sta poskrbela za kolesarsko pravljico, ki pa bo v prihodnjih dneh postala mora.

V Wollongongu in okolici je v sredo in četrtek napovedano slabo vreme. Pričakuje se močan dež, ki bi lahko vplival na potek sredine mešane vožnje na čas (kjer Slovenija ne sodeluje) in četrtkovega uradnega treninga pred cestno dirko.

Izgleda, da prihaja zelo slabo vreme,” je po opravljeni vožnji na čas povedal Tadej Pogačar. Slovenca v prihodnjem tednu čakajo zgolj priprave na cestno dirko in eden ključnih treningov bi potekal prav v četrtek. Takrat bodo namreč kolesarji imeli na voljo tri ure na zaprti trasi, med katerimi si lahko edinkrat dodobra ogledajo celoten potek sobotne preizkušnje.

Slovenski as se sicer v dežju znajde zelo dobro, zato ga slabša napoved ne bi bremenila, ampak celo veselila, če bi bila napovedana za dan dirke. A prihodnji konec tedna bo v Avstraliji sončen, dež je napovedan le v času treninga.

Kljub vremenski napovedi bo Pogačar treniral čim bolj nemoteno. Osredotočil se bo predvsem na dolge treninge in poskrbel za čim boljšo regeneracijo.

Kolesarje namreč čaka 266 kilometrov dirkanja z enim resnejšim vzponom na Mount Keira, ki je na sporedu že precej zgodaj. Nato bo karavana zavila v mestni krog, ki ga bo prevozila dvanajstkrat. V vsakem krogu pa jih čaka kratek, a strm vzpon na Mount Pleasent.

Trasa cestne dirke. (vir: UCI)

Prav na mestni krog bi se Tadej Pogačar na četrtkovem treningu osredotočil najbolj. Kot pravi sam, mu trasa ne odgovarja najbolj, sam si namreč želi daljše vzpone. A tudi na tovrstnih profilih se znajde dobro, kar je dokazal z zmago na VN Montreala.

Gre za zelo težko dirko. Veselim se, da bom stal na štartni črti z močno ekipo Slovenije,” je še dodal 23-letnik.

 Pogi bo lahko računal le na pet pomočnikov, dva manj kot njegovi najresnejši tekmeci. V izbrani šesterici manjka tudi nekaj najboljših slovenskih kolesarjev, kot na primer Primož Roglič, Matej Mohorič in Luka Mezgec, ki manjkajo zaradi poškodbe oz. slabe forme.

Svoje usluge bodo Pogačarju tako nudili Jan Tratnik, Domen Novak, Jan Polanc, David Per in Jaka Primožič.

Prejšnji članekPogačar zadovoljen s kronometrom na svetovnem prvenstvu
Naslednji članekVIDEO: Grd padec Američana na kronometru, ki ga kamere niso ujele