Voznik tovornjaka, ki je ubil Davideja Rebellina, ‘se je ustavil, pogledal in zbežal

Italijanski mediji poročajo, da so odkrili in locirali voznika tovornjaka, ki je ubil Davideja Rebellina. Najden je bil v Nemčiji, njegova kartoteka pa je že polna vozniških prekrškov.

Na dan nesreče je policija še dopuščala možnost, da voznik tovornjaka ni vedel, da je povozil Davideja Rebellina in je nezavedno pobegnil s kraja dogodka. Nekaj dni kasneje je italijanska policija potrdila, da ta možnost ne obstaja več.

Glede na poročilo, naj bi voznik tovornjaka vedel, da je povzročil nesrečo. Po trku naj bi se namreč ustavil, stopil s tovornjaka in si pogledal, kaj je storil, nato pa zapustil kraj dogodka.

Pot ga je s severa Italije vodila v Nemčijo, kjer so ga italijanski policaji v teh dneh tudi našli. A aretirati ga niso mogli, saj kaznivo dejanje ni zajeto v nemškem kazenskem zakoniku. Tako se 62-letnik (za zdaj) spretno izogiba kakršnikoli kazni za svoje dejanje.

Naša neutrudna preiskava je policiji v Vicenzi omogočila, da je dodelila obraz in ime vozniku tovornjaka, ki je povozil in ubil Davideja Rebellina,” je povedal policist Giuseppe Moscati, ki vodi preiskavo.

Izmaličeno kolo Davideja Rebellina. (vir: twitter)

Povzročitev smrti Davideja Rebellina žal sploh ni prvi prekršek profesionalnega voznika tovornjaka. Italijanski mediji poročajo, da je v preteklosti že povzročil prometno nesrečo in pobegnil s kraja dogodka, kasneje pa so ga ujeli tudi ob vožnji pod vplivom alkohola. Kljub vsemu si je lahko še naprej služil kruh z vožnjo tovornjaka.

Novica o odkritju storilca je močno prizadela družino Davideja Rebellina, ki ne more verjeti, da je lahko storilec pobegnil s kraja nesreče. Brat italijanskega kolesarja je še isti dan prišel na kraj nesreče in potrdil, da je izmaličeno kolo resnično bilo v lasti njegovega brata.

Družina lahko sprejme človeško napako, ne moremo pa živeti z mislijo, da je pobegnil s kraja nesreče. Davide je bil strokovnjak. Ne verjamemo, da je bila napaka njegova,” je povedal brat Carlo Rebellin.

Če se izkaže, da se je izmazal po uboju mojega sina, upam, da ga doleti pravica. Nihče ne bi smel tako umreti,” pa je povedala njegova mama Brigida Gattere.

Prejšnji članekEkipe predstavljajo nove drese za prihajajočo sezono
Naslednji članekTrenutek nepozornosti vodil do neobičajnega padca Mathieuja van der Poela