Vlasov pokazal odlično pripravljenost in si podredil Mont Ventoux

Aleksandr Vlasov je zmagovalec drugega izziva Mont Ventoux. Mladi Rus je ob drugem vzponu na belo goro dokazal, da gre za enega izmed kolesarjev, na katerega bo treba biti v prihodnje še posebej pozoren. V zaključku dirke je zlomil Richieja Porta in Guillaumeja Martina, ki sta zasedla preostali stopnički na odru za zmagovalce.

Letošnja izvedba dirke je kolesarje dvakrat vodila na znameniti Mont Ventoux, kjer se je dirka po 179 kilometrih tudi zaključila. Številni so poskušali z begom že daleč od cilja, a resne grožnje glavnini niso predstavljali.

Na zaključni vzpon so kolesarji vstopili skupaj, a kmalu se je iz pelotona odcepil Pierre Latour. Francoz si je privozil največjo prednost 15 sekund in v svoji akciji kazal željo po zmagi. Poplesavanje na kolesu mu je pobiralo moči, kar je Guillaumeju Martinu omogočilo premostitev iz glavnine do Francoza.

Francoski dvojec je nekaj sto metrov vozil skupaj, nato pa se je Martin odpeljal naprej. Člana Cofidisa in glavnino je v določenem trenutku ločevalo 24 sekund in v ozadju so začeli napad jemati resno. Prvi je luknjo začel krpati Vlasov, sledila sta mu še Richie Porte in Nairo Quintana. Slednja sta z napadom nekoliko zamudila in Rus se jima je odpeljal.

Vlasov se je najprej preselil do Latoura in s Francozom kmalu opravil. Brez večjih znakov utrujenosti na obrazu se je pognal še za vodilnim Martinom, katerega je ulovil tri kilometre pred ciljem. V ozadju je Porte za seboj pustil Quintano in se sam pognal za Vlasovom. Avstralec je uspel priti mimo Latoura in Martina, a moči za ulov Vlasova mu je zmanjkalo.

Vlasov v letošnji sezoni niza izjemne rezultate. V začetku sezone si je privozil drugo mesto v močni konkurenci Dirke po Provansi, pred dnevi pa Dirko po Ocitanii zaključil na tretjem mestu. Astana, katere član je ruski mladenič, celotne ekipe za Dirko po Franciji še ni objavila. A z nastopi, ki jih Vlasov kaže v zadnjem času, bodo vodilni možje morali resno razmisliti o vključitvi 24-letnika v ekipo.

Prejšnji članekOdzivi kolesarskega sveta na poškodbo Fabia Jakobsena
Naslednji članekRoglič proti Bernalu – prvo dejanje