Virus odnesel tudi dirko po Sloveniji

Kot zadnja izmed žrtev koronavirusa je pokleknila tudi dirka po Sloveniji, ki bi morala biti na sporedu med 10. in 14. junijem. Največja slovenska kolesarska dirka nadomestnega termina ne bo iskala, na sporedu bo zopet v letu 2021.

Uvedeni ukrepi za preprečevanje epidemije novega koronavirusa so že v tem trenutku takšni, da je organizacijski odbor dirke sprejel težko, a hkrati odgovorno odločitev, da se dirka v letošnjem letu odpove,” so na spletni strani zapisali organizatorji dirke, ki bodo 27. izvedbo dirke prestavili za leto dni.

Organizacijski odbor pod vodstvom kolesarskega kluba Adrie Mobil je s pripravami na dirko že začel, danes pa je tudi uradno postalo jasno, da izvedba v trenutnih razmerah ni mogoča.

Kar se tiče organizacije bi morali že začeti z vsemi aktivnostmi v pripravi na dirko Po Sloveniji. Dejstvo je, da je bilo treba odpovedati celotno terensko delo, ki je potekalo, hkrati pa se moramo sprijazniti z novo finančno podobo, ki bi jo virus prinesel. Upoštevajoč vse dejavnike, smo morali sprejeti odgovorno odločitev in dirko odpovedati,” so bile besede glavnega moža dirke Bogdana Finka.

Prejšnji članekBelgijca v 12 urah prekolesarila 365 kilometrov
Naslednji članekKVIZ: Milano – San Remo