Virtualnih dirk še ni konec, prihaja Dirka po Franciji

V teh dneh bi morali spremljati prve etape Dirke po Franciji, a jih je koronavirus prestavil za dva meseca. ASO se je zato skupaj z Zwiftom odločil, da izpelje virtualni Tour, ki bo služil kot promocija glavnemu dogodku.

Julija smo vajeni spremljati Dirko po Franciji in v nekoliko drugačni obliki jo bomo lahko tudi letos. Šest etap v virtualnem svetu bo določilo zmagovalno ekipo, ki si bo privozila prvo virtualno rumeno majico.

Na štartu dirke bo 23 moških kolesarjev in 17 ženskih predstavnic. Imena vseh udeležencev še niso znana, je pa ASO že potrdil udeležbo nekaterih zvezdnikov karavane. Na delu bomo lahko spremljali Chrisa Frooma, Gerainta Thomasa, Egana Bernala in Grega Van Avermaeta, med dekleti pa sta nastop potrdili Marianne Vos in Anna Van der Breggen.

Kolesarji v skupni razvrstitvi ne bodo razporejeni glede na čas vožnje, pač pa glede na pridobljene točke na posamezni etapi. Pravzaprav bodo kolesarji točke nabirali za svojo ekipo, torej ne bomo videli enega skupnega zmagovalca, temveč bo na koncu slavila celotna ekipa. Kolesarji, ki bodo zastopali ekipo, se bodo torej med posameznimi etapami lahko menjali.

Ena izmed etap se bo končala na znamenitem Mont Ventouxu. vir: twitter

Kot že omenjeno bo dirka sestavljena iz šestih etap. Te se bodo odvile med vikendi, po dve vsak konec tedna. Vse skupaj se bo začelo 4. in 5. julija, preostale etape pa bodo na vrsti 11., 12., 18. in 19. julija. Posamezna etapa bo dolga okoli ene ure.

Zwift je na svojo platformo že dodal nekatere znamenite odseke tras, med njimi vzpon na Mont Ventoux in Elizejske poljane.

Na svoj račun bo prišla tudi širša javnost. ASO in Zwift bosta izvedla tudi virtualni l’Etape du Tour, ki bo dolg tri etape. Vsaka izmed njih bo izpeljana v enem izmed pripadajočih vikendov. Gre za nadomestek gran fonda l’Etape du Tour de France, ki je vsako leto izveden v času Toura.

Prejšnji članekRoglič bo izpustil svetovno prvenstvo v vožnji na čas
Naslednji članekSunweb presenitil z izborom ekipe za Tour in Giro