Vinegaard kralj Hrvaške, Mohorič zopet odličen

Jonas Vingegaard (Jumbo Visma) je zmagal še peto etapo dirke po Hrvaški in s tem prevzel skupno vodstvo dirke. Matej Mohorič (Bahrain Victorious) je bil spet tretji, v skupni razvrstitvi pa je napredoval na drugo pozicijo.

Kolesarje je čakala 154 kilometrov dolga etapa od Svete Nedelje do Labina, kjer smo videli tri zaključne kroge s krajšim tlakovanim vzponom.

Jonas Vingegaard (vir: twitter)

Že takoj od štarta je letelo na polno. Na vzponu na znani istrski klanec, Učko, je ekipa Jumbo Visma močno navila tempo, na vrhu je bilo v glavnini le še osem kolesarjev. Odpadel je tudi Matej Mohorič, a je ta na spustu hitro ujel. Njegov ekipni kolega je zašel v večje težave, saj je izgubil več kot dve minuti in tako na rojstni dan zapravil boj za skupno zmago. Vingegaardova ekipa je skupaj z Ineosom in DSM navijala dokaj močan tempo, dokler ni ob drugem prečkanju ciljne črte v Labinu napadel danski superšampion. Sledili so mu zgolj Oscar Onley (DSM), Mohorič in Brandon Smith Rivera (Ineos Grenadiers). Na ravnini so se sicer polovili, a videli smo, kdo so bili najboljši kolesarji. Kmalu je napadel izkušeni francoski kolesar Pierre Rolland (B&B Hotels), Onley pa je v zaključnem kilometru navil izjemno močan tempo. Zatem je sledil izjemen napad Vingegaarda, ki mu je lahko sledil le mladi Onley. Mohorič je spet rahlo zaostal za dvojico in osvojil tretje mesto. Spredaj smo videli zmago zmagovalca Toura in tretje etape dirke po Hrvaški, Jonasa Vingegaarda.

V skupni razvrstitvi Mohorič za Jonasom zaostaja osem sekund, toliko kot Onley. Gal Glivar (Adria Mobil) ostaja peti v razvrstitvi mladih kolesarjev. Jutri je na sporedu šprinterska etapa v Zagrebu, ki pa bi lahko Mohoriču ponudila zadnjo priložnost za zmago zaradi boniifikacijskih sekund.

Prejšnji članekTadej Pogačar moral priznati premoč izjemnemu Enricu Masu
Naslednji članekKateri profesionalni kolesarji še nimajo pogodbe za naslednjo sezono?