Vincenzo Nibali predaja vlogo kapetana moštvenemu kolegu

Letošnja Dirka po Italiji Vincenzu Nibaliju ne gre po načrtih. S težavami se je spopadal že pred začetkom, ko je utrpel zlom zapestja in je zaradi tega njegov nastop na italijanskem krogu dolgo časa celo visel v zraku. Naposled se je odločil, da na domači dirki nastopi, a težave se nadaljujejo.

Vincenzo Nibali (Trek-Segafredo) je na Giro dopotoval z željo po tretji skupni zmagi. Po vsega osmih etapah je spoznal, da te letos ne bo osvojil, saj je v pripravi predaleč za tekmeci, poleg tega pa je v prvem tednu doživel številne težave, ki so mu še dodatno otežile boj za visoka mesta.

»Za zdaj je bil Giro poln trpljenja,« je po koncu včerajšnje etape povedal Nibali. Italijan je v prvi polovici 170-kilometrske etape doživel številne težave. Najprej mu je, še v času formiranja bega in posledično visokega tempa glavnine, počila guma, zaradi česar je moral menjati kolo in nato loviti skupino. Le nekaj kilometrov kasneje pa se je znašel na tleh, potem ko mu je zdrsnilo na enem izmed ovinkov.

»Najprej mi je počila guma in sem bil prisiljen menjati kolo, nato pa mi je ob prečkanju mesta, čigar imena se ne spomnim, zdrsnilo na ovinku in sem padel. Na telesu imam nekaj modric. Bil je eden tistih dni, ko gre vse narobe

»Giro se je zame začel slabo in nič se ne izboljšuje,« je v cilju po včerajšnji etapi povedal obupani Nibali. »Tako pač je, s tem se je potrebno sprijazniti. Razmišljal bom o okrevanju in se osredotočil na prihodnost.«

Ob padcu je pridelal nekaj odrgnin. (vir: twitter)

Vincenzo Nibali je včerajšnjo etapo sicer uspel končati s preostalimi favoriti za visoka mesta in tako ni izgubil nič. A Morski pes trenutno v skupnem seštevku zaostaja že 1:46 za Attilo Valterjem (Groupama-FDJ), kar zadostuje le za 16. mesto. Njegov klubski kolega Giulio Ciccone (Trek-Segafredo) pa je v skupnem seštevku na sedmem mesu z zaostankom 41 sekund, hkrati pa kaže zelo dobro formo.

Nibali je zato moštvu predlagal, da popolnoma podpre Cicconeja in mu omogoči visoko končno uvrstitev. Tudi sam se bo podredil mlajšemu kolegu, saj meni, da ima veliko večje možnosti, da ekipi pripelje uspeh.

»Ciccone nastopa zelo dobro. Dokazal je, da ima dobre noge in je dobro pripravljen,« je povedal 36-letnik. »Prav je, da ostanemo blizu njega in ga ekipno podpremo. Pred nami je težka in pomembna etapa. Osredotočiti se moramo na ekipni cilj

Prejšnji članekVictor Lafay najmočnejši ubežnik, med kapetani vse mirno
Naslednji članekMatej Mohorič po hudem padcu v reševalnem vozilu končuje Dirko po Italiji