Vincenzo Nibali po zlomu zapestja še upa na nastop na Dirki po Italiji

Vincenzo Nibali se je pred dnevi vrnil s pripravljalnega tabora na Tenerifih in s treningi nadaljeval v okolici svojega domovanja v Luganu. Prav na enem izmed treningov v Švici je grdo padel in si zlomil desno zapestje. Zaradi poškodbe je pod vprašajem njegov nastop na Dirki po Italiji.

Sredina nesreča je nastop Vincenza Nibalija na domači Dirki po Italiji postavila pod vprašaj. Italijan si je ob padcu na treningu zlomil desno zapestje, pregled v bolnišnici pa je razkril, da gre za kompliciran zlom.

Nibali bo v švicarski bolnišnici danes operiran. Njegova ekipa Trek-Segafredo je sporočila, da bodo o nadaljnjih nastopih svojega člana, predvsem na Dirki po Italiji, razpravljali po operaciji.

»Zdravniški pregledi so razkrili kompliciran zlom desnega zapestja,« so zapisali v uradni izjavi in razkrili, da bodo Morskemu psu v zapestje ustavili kovinske ploščice ali žice in tako pohitrili celjenje. »Šele po operaciji bo mogoče razpravljati o okrevanju in udeležbi Vincenza na Giru,« so še dodali.

Na družbenih omrežjih se je iz bolnišnice oglasil tudi razočarani Nibali. Ob sliki s povitim zapestjem je zapisal: »Trudim se najti besede, ki bi opisale, kako žalosten sem. A to je rezultat, ki ga moram sprejeti. Jutri imam operacijo in nato začnem težko pot, po kateri bom skušal priti na štart Gira. To je cilj in naredil bom nemogoče, da ga izpolnim.«

Dirka po Italiji se začenja 8. maja. Nibali ima za okrevanje tri tedne časa. V preteklosti smo videli kolesarje, ki so se na dirke vrnili že kmalu po zlomu zapestja, spet drugi so prestajali dolgotrajnejše odsotnosti. Vse je odvisno od kompliciranosti zloma.

Kolesarji se navadno na kolo vrnejo kmalu, a so omejeni na treninge na trenažerju, medtem ko zunanje treninge in predvsem dirke v prvih tednih izpustijo. Čas trenutno ni zaveznik Nibalija, a Italijan je v preteklosti že dokazal, da lahko premika gore, ko je to potrebno.

Prejšnji članekPidcock do uspeha kariere, med dekleti slavila Winderjeva
Naslednji članekVini Zabu po dopinškem škandalu odpoveduje nastop na Dirki po Italiji